Akdeniz Gerçek | Adana | Adana’da Tarım İçin Hayati Vahşi Sulama Uyarısı

Adana’da Tarım İçin Hayati Vahşi Sulama Uyarısı

Küresel ısınma tarımı tehdit ederken, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, damlama ve yağmurlama sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Kökçüoğlu, “Vahşi sulamadan acilen vazgeçmeliyiz” dedi.

Küresel ısınma tarımı tehdit ederken, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, damlama ve yağmurlama sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Kökçüoğlu, “Vahşi sulamadan acilen vazgeçmeliyiz” dedi.

Adana’da Tarım İçin Hayati Vahşi Sulama Uyarısı

Akdeniz havzasının 50 ila 100 yıl içinde çölleşebileceği yönündeki bilimsel uyarılar sürerken, tarımın kalbi Çukurova’da suyun doğru kullanımı her zamankinden daha önemli hale geldi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bölgedeki çiftçileri sulama konusunda daha bilinçli davranmaya çağırdı.

“Az Suyla Daha Çok Alan Sulanmalı”

Kökçüoğlu, mevcut su kaynaklarının artık her alanda dikkatle kullanılmak zorunda olduğunu belirterek, tarımda sürdürülebilirliğin su yönetimiyle doğrudan bağlantılı olduğuna dikkat çekti. “Evlerden sanayiye, tarımdan içme suyuna kadar artık suyun her damlası kıymetli” diyen Kökçüoğlu, çiftçilere seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Tarımsal sulamada maksimum tasarrufu yapmak zorundayız. Yetiştirilecek ürünleri, su varlığımızı göz önünde bulundurarak seçmeliyiz.”

Adana’da Tarım İçin Hayati Vahşi Sulama Uyarısı 2

“Vahşi Sulama Derhal Terk Edilmeli”

Mehmet Nuri Kökçüoğlu, geleneksel vahşi sulamanın su kaybına yol açtığını belirterek, bunun acilen terk edilmesi gerektiğini söyledi. Damlama sulamanın daha az suyla daha geniş alanların verimli şekilde sulanmasını sağladığını vurgulayan Kökçüoğlu, şu öneride bulundu:

“Damlama sulamanın yaygınlaştırılması görüşü yerinde bir karardır. Yağmurlama sistemi de etkili olabilir, ancak vahşi sulamayı artık geride bırakmalıyız.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız