Yılbaşı sofralarınıza sağlık dolu bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? İşte nefis Hindi Çorbası tarifi:

Hindi çorbası yemeği

1-Sağlıklı ve Lezzetli: Hindi Çorbası Tarifi

Malzemeler:

Hindi göğsü
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 litre su
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Sarımsak, sirke, limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Hindi göğsünü 2 litre su ile kaynatın ve didikleyin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu karıştırın.
Karışımı yavaşça hindi suyundan ekleyerek karıştırın.
Kaynattığınız hindi suyu ile karışımı birleştirin.
10 dakika kaynadıktan sonra didiklediğiniz hindi etlerini ekleyin.
İnce doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip tuz, karabiberle tatlandırın.
Altını kapatıp, servis öncesi sarımsak, sirke ve limon ekleyebilirsini2

Hindi Dolması

2-Şıklığıyla Göz Kamaştıran Hindi Dolması Tarifi

Yılbaşı sofralarınıza zarafet katmak için Hindi Dolması tarifimiz:

Malzemeler:

1 adet bütün hindi
1 kg pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, pul biber, yenibahar
Yarım çay bardağı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
8 su bardağı sıcak su
Bir demet dereotu
Yarım kg kestane (süsleme için)
1 adet domates, 2-3 adet brokoli (süsleme için)
Hazırlanışı:

Hindiye sıvı yağ ve tuz sürüp fırında pişirin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun.
Soğan, tuz, karabiber, pul biber, yenibahar, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurun.
Üzerine sıcak suyu ekleyip pişirin.
Pilavı dinlendirdikten sonra kalıba yerleştirin.
Sotelediğiniz sebzelerle ve kestanelerle süsleyerek servis yapın.

Hindi Schinitzel

3-Hafif ve Lezzetli: Hindi Schinitzel Tarifi

Sofranıza sağlık ve hafiflik getirecek Hindi Schinitzel tarifi:

Malzemeler:

4 parça ince dövülmüş hindi göğsü
2 çay bardağı galeta unu
2 çay bardağı un
3 adet yumurta
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon
Hazırlanışı:

Hindi göğsünü tuz dışındaki baharatlarla marine edin.
Galeta unu, un ve çırpılmış yumurtaları ayrı tabakalarda hazırlayın.
Her bir parçayı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
Kağıt havlu ile yağını süzdürüp limon dilimi ile servis edin.

Hindi Koftesi

4-Protein Bombası: Hindi Köftesi Tarifi

Sağlıklı protein kaynağı hindiyle hazırlanan nefis bir köfte tarifi:

Malzemeler:

500 g hindi kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
Bir küçük paket Frenk soğanı
1 diş sarımsak
2 kaşık rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:

Fırını 220 derecede ısıtın.
Hindi kıyması, soğan, sarımsak, Frenk soğanı ve rendelenmiş kaşarı karıştırın.
Karışımdan küçük köfteler yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
10 dakika kadar pişirin, ardından köfteleri çevirip 10 dakika daha pişirin.
 

Hindi Pilavı

5-Lezzetli Bir Alternatif: Hindili Pilav Tarifi

Sofranıza özgün bir tat katmak için hindili pilav tarifi:

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı hindi
İki buçuk su bardağı pirinç
Üç buçuk su bardağı sıcak su
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı badem
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Kuşbaşı hindi etini tavada kavurun ve tuz, karabiber ekleyin.
Bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.
Tereyağında tel şehriyeyi kavurun.
Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletip süzün.
Zeytinyağını bir tencereye alın, pirinci ekleyip kavurun.
Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin.
Şekil vereceğiniz kalıbın içine şehriye, badem, hindi ve pilavı sırasıyla yerleştirin.

Kaynak: Haber Merkezi