Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Yazar Murat Kaplan, okurlarıyla buluştu 

Yazar Murat Kaplan, okurlarıyla buluştu 

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Yazar Kaplan’ın, “Hap Gibi Farkındalık” söyleşisi yoğun ilgi gördü.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Yazar Kaplan’ın, “Hap Gibi Farkındalık” söyleşisi yoğun ilgi gördü.

Yazar Murat Kaplan, okurlarıyla buluştu 

  Kepez Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, 5. Kepez Kitap Fuarı’nda kitapseverler yazarlarla buluşmaya devam ediyor. Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan da, Mimar Sinan Kongre Merkezi’ndeki fuarda, söyleşi ve imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. Yazar Kaplan’ın “Hap Gibi Farkındalık” konulu söyleşisi ilgi odağı oldu. Söyleşide insanların bilgilere çok hızlı bir şekilde ulaşma arzusu içinde olduğunu ve bu arzunun insan beklentilerini de hap gibi yaptığını belirten Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Murat Kaplan, “Yani dokunayım olsun. Çabucak olsun, emek harcamadan olsun. Biraz bencilce bir yaklaşım içine giriyoruz. Bunun da sebebi bizim biyolojimiz.” dedi.

Yazar-Murat-Kaplan,-5.-Kepez-Kitap-Fuarinda-okurlariyla-bulustu_2

Yazar-Murat-Kaplan,-5.-Kepez-Kitap-Fuarinda-okurlariyla-bulustu_3

YENİLİKLER HAYATTA TUTACAKMIŞ GİBİ HİSSEDERİZ

Dofiminal bağımlılığa sürükleyen bir hayat hızıyla yaşamaya gayret edildiğine değinen Yazar Kaplan, “Böyle bir durumda sürekli değişken uyaranlara ihtiyaç duymaya başlıyoruz.  Yeni bir dinamizim, yeni bir farklılık ihtiyaç haline gelmeye başlıyor. Beynimizdeki ilgili bölgenin daha çok uyarılmasından dolayı çabuk sıkılan, çabuk bıkan, hep yeni bir şeyler isteyen bir yerde durmuşuz. Çok tehlikeli bir durum. İlişkiler bu yüzden bozulmaya başladı. İş yerinde insanlar daha çabuk yeni iş, daha farklı bir yer arayışına başladı. Eğitim alan öğrenciler başladığı bölümü bitirmez oldu. Evliliklerde öyle oldu. Bu dofiminal bağımlılık meselesi bizi öyle bir yere taşıdı ki; doyumsuz hedonist haz peşinde koşan çabuk yorulan ve sıkılan varlıklar haline geldik. Bu birileri için işe yarayan bir şey. Çünkü insanı tüketime sevk ediyor. Bu saye de daha çok satın alırız. Yeni eşyalar satın alırız. Yeniliklerin bizi hayatta tutacakmış gibi hissederiz. Nöropazarlama denilen olay sizin tahmininizden daha büyük etkiye sahip…”diye konuştu.

HAP GİBİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ

“Onların arzusu satmak, cepleri doldurmak, bizim arzumuzda mutlu olmak” diyerek sözlerini sürdüren Yazar Kaplan, “Bizim için en önemli şey mutlu olmak gibi gözükse de bizim ihtiyacımız olan güvende olmak. Biz mutlu olunca güvende olduğumuzu hissederiz.  Hap gibi çözümleri isteyen bir toplum haline geldik. Bu toplumu yönlendirmek çok kolay… İnsan nasıl davranıyor ve davranışların arkasında ne gibi bir dürtüler var bunu anlayan insanı yönetiyor. Şuan bizleri yönetenler bu konunun uzmanları” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız