Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yasaklı zirai ilaç satışını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Muğla'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yasaklı zirai ilaç satışını engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde insan sağlığına zararlı ve Bakanlık tarafından yasaklanan zirai ilaç ürünlerinin satışını engellemek amacıyla geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Özellikle Milas ilçesi Kafaca Mahallesi’nde yapılan kontrollerde, izinsiz satış yapan bir kişi tespit edilerek hakkında yasal işlem başlatıldı. Denetimler sırasında, çoğunluğu son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlere el konuldu.

Rutin Denetimlerle Güvenlik Sağlanıyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla genelinde yılda dört kez yapılan denetimlerle bayilerin mevzuata uygunluğunu ve satılan ürünlerin güvenliğini kontrol ettiklerini belirtti. Saylak, denetimlerin, yasaklı aktif maddelerin tespit edilmesi ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasadan kaldırılması amacıyla titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda, çiftçilerin yetkilendirilmiş bayiler dışında herhangi bir yerden zirai ilaç satın almamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Muğla’da 172 Bayi Sıkı Takipte

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı Haziran ayı sonu itibariyle il genelinde faaliyet gösteren 172 bitki koruma ürünleri bayisi ve bir toptan satış işletmesinde denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda, mevzuata aykırı satış yapan işletmelere idari para cezaları kesildi ve tarihi geçmiş ürünlerin firmalara iade edilmesi için gerekli uyarılar yapıldı.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız