Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Mersin POMEM'den 285 kadın polis mezun oldu

Mersin POMEM'den 285 kadın polis mezun oldu

Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM'de düzenlenen mezuniyet töreninde 285 kadın polis adayı yemin ederek meslek hayatına adım attı.

Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM'de düzenlenen mezuniyet töreninde 285 kadın polis adayı yemin ederek meslek hayatına adım attı.

Mersin POMEM'den 285 kadın polis mezun oldu

Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 30. dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da katıldı ve 285 kadın polis adayı yemin ederek meslek hayatına adım attı.

Mersin POMEM'deki mezuniyet töreninde, Vali Ali Hamza Pehlivan önemli mesajlar verdi. Vali Pehlivan, 2009 yılında kurulan ve bugüne kadar 6 bin 24 mezun veren okulun, polis teşkilatına büyük katkılar sunduğunu belirtti. Pehlivan, "Bugün mezun olan 285 kadın polis adayımız, yurdumuzun dört bir yanında görev yapacaklar ve Türk Polis Teşkilatı'nın bir parçası olarak vatanımıza hizmet edecekler" dedi.

Polis Adaylarına Mesaj Verdi

Vali Pehlivan, konuşmasında mezun olan polis adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. "Önce vatan, önce millet, önce insanımız diyerek görev yapacaklar. Hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak, anayasaya ve yasalara uygun hareket edecekler" ifadelerini kullanan Pehlivan, polislerin güvenlik ve asayişin sağlanmasında önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

"Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide"

Vali Pehlivan, mezun olan polis adaylarının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine dair umut verdiğini belirtti. "Binlerce yıllık geçmişe sahip devletimizin üniformasını gururla giyeceksiniz. Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sizler bu büyük devletin bir parçası olarak görev yapacaksınız" diyerek genç polislerin, milli ve manevi değerlere bağlı olarak görev yapacaklarını ifade etti.

Yeni Dönemin Sorumlulukları ve Güvenlik Vurgusu

Vali Pehlivan, Türkiye Yüzyılı'na girildiğini hatırlatarak, yeni dönemde güvenlik ve asayişin en öncelikli konular arasında yer aldığını belirtti. "Geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da terör örgütlerine ve şer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek. Güçlü bir gelecek için güvenlik birimlerimizle birlikte kararlılıkla çalışacağız" dedi.

Polis Adaylarının Ailelerine Teşekkür Etti

Vali Pehlivan, polis adaylarının ailelerine de teşekkür ederek, "Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar artık devletimizin en köklü teşkilatlarından birinde görev yapacaklar. Suça ve suçluya karşı her zaman tetikte olacaklar" dedi.

Mezuniyet töreni, sinevizyon gösterimi ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak'ın tebrik mesajının okunmasıyla devam etti. Törenin sonunda, 30. dönem birincisi Çağla Çalışkan yaş kütüğüne plaket çaktı. Vali Pehlivan, dereceye giren polis adaylarına diplomalarını ve ödüllerini takdim etti. Törene, Mersin il protokolü, emniyet mensupları ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız