Isparta’nın Yazısöğüt köyünde cami imamının çocukların oyun oynarken bir araca kola dökmesiyle başlayan gerginlik sonrası darp edildiği iddiaları köyü ikiye böldü. İmamın, “Ben bu köye ev yaptım, beni çekemiyorsunuz” şeklindeki sözleri sonrası gerginliğin büyüdüğü ileri sürüldü. Araç sahibi Semih Ö., olayın kamuoyuna çarpıtılarak aktarıldığını, imamın halkı "teker teker gelin" gibi sözlerle kışkırttığını öne sürdü.

“Vurma Yoktu, Sadece İttik”
Semih Ö., imamla yaşanan sözlü tartışmanın fiziksel bir kavgaya dönüşmediğini belirtti:
“Aracımı durdurduğumda sadece neden muhtara şikâyet ettiğini sordum. Olay karşılıklı itişmeden ibaretti, kimse kimseye vurmadı. Eşim araya girdi, imam ona da sözlü olarak müdahale etti. Bunun üzerine sinirlendim ama şiddet uygulamadım.”
“10 Kişi Saldırmadı, Kalabalık Bile Yoktu”
İmamın 8–10 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığı yönündeki iddiasına da yanıt veren köylüler, olayın şahsi bir mesele olduğunu ve kalabalık olmadığını ifade etti. “Ben tek başımaydım, köylüler ayırmak için geldi. Bu sözlerle halkı provoke etti, gerilim arttı” dedi Semih Ö.
Olayda annesinin çocuklara sopa ile vurduğu iddiasını da yalanlayan Semih Ö., “Annem yaşlı ve bastonla yürüyor. Olayı abartarak iftira attılar” dedi.

“Kavga Etseydi Ertesi Gün Röportaj Veremezdi”
İmamın olaydan hemen sonra basına röportaj verip sendika temsilcileriyle poz verdiğine dikkat çeken köylüler, "Gerçekten 10 kişi tarafından darp edilen biri 24 saat içinde böyle rahat olamaz" diyerek şüphelerini dile getirdi.
Olayı yatıştırmaya çalıştığını söyleyen Osman isimli köy sakini ise imamın kendisinden de şikayetçi olduğunu belirtti. “Adımı bile doğru bilmeden şikayet etmiş. Sadece ayırmaya çalıştım, şimdi bana düşman oldu” ifadelerini kullandı.

“Bizi Arabaya Bağlayıp Sürüklemişiz! Bu Nasıl İddia?”
İmamın eşi tarafından dile getirilen “ölüm tehditleri ve arabaya bağlayıp sürükleme” iddialarını da yalanlayan Semih Ö., “Bu tamamen hayal ürünü. Çok film izliyor olmalılar. Zaten biz öyle insanlar değiliz” şeklinde konuştu.
Köylüler, olay sonrası sadece imam tarafının dinlenmesine tepki gösterdi:
“O kamu görevlisi, arkasında sendika var. Biz köylüyüz, ne medya ne de kurumlar bizim sesimizi duyuyor. Asıl mağdur biziz.”
Olayla ilgili adli soruşturma devam ederken, Semih Ö.'ye yurt dışı yasağı ve her gün imza atma şartıyla adli kontrol uygulandığı bildirildi. Köyde gerginlik sürerken, cami cemaati de ibadetten uzaklaştıklarını ifade etti.
Isparta Cami İmamına Linç Girişimiyle Çalkalanıyor