Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay’da Uçamayan Leylek Kümese Yerleşti: Tavuklarla Arkadaş Oldu!

Hatay’da Uçamayan Leylek Kümese Yerleşti: Tavuklarla Arkadaş Oldu!

Hatay’da bir vatandaş evinin bahçesinde uçamayan bir leylek buldu. Yusuf Poyraz, kümese yerleşen leyleği balıkla besleyerek koruma altına aldı.

Hatay’da bir vatandaş evinin bahçesinde uçamayan bir leylek buldu. Yusuf Poyraz, kümese yerleşen leyleği balıkla besleyerek koruma altına aldı.

Hatay’da Uçamayan Leylek Kümese Yerleşti: Tavuklarla Arkadaş Oldu!
KAYNAK: İha

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Numuneevler Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Poyraz, sabah saatlerinde evinin bahçesinde uçamaz halde olan bir leylek fark etti. Durumdan endişelenen Poyraz ailesi, yaralı olabileceğini düşündükleri leyleği beslemeye başladı. K kısa sürede kümese alışan leylek, tavuklarla birlikte vakit geçirmeye başladı.

akdenizgercekucamayan-leylek-2.webp

Tavuklarla Arkadaş Oldu

Poyraz, leyleğin beslenmesi için çeşitli yöntemler denediklerini ifade ederek, özellikle balıkla beslendiğini belirtti. Leyleğin kümeste rahat bir şekilde dolaştığını dile getiren 52 yaşındaki Yusuf Poyraz, “Sabah 06.30 gibi kalktığımızda dışarıda bir leylek gördük. Önce panik olduk, bir şey olur mu diye düşündük. Yem ve su verdik ama yemleri pek yemedi. Çocuklar solucan bulup verdiler. Balık yedirmeye başladım. Bir haftadır bizimle, tavuklarla arkadaş oldu, kümese girip çıkıyor. Mutluyuz ama sonuçta teslim etmemiz lazım. Milli parklara soracağız, alan olursa tabii ki vereceğiz” dedi.

akdenizgercekucamayan-leylek-3.webp

Milli Parklar’a Teslim Edilmesi Planlanıyor

Aile, leyleğin sağlık durumunun kontrol edilmesi için Milli Parklar ekipleriyle iletişime geçmeyi planlıyor. Poyraz, hayvanın doğal yaşamına dönebilmesi için gerekli desteği alması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız