Burdur’un Bucak ilçesinde bir zincir marketin jeneratör sisteminde meydana gelen arıza, kısa süreli paniğe neden oldu. Jeneratörden çıkan yoğun dumanlar itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.
Olay, Bucak ilçesi Hökez Bulvarı üzerindeki bir markette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, jeneratör sisteminden yükselen dumanları fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
YAĞ YANDI, SİSTEM DEVRE DIŞI BIRAKILDI
Olay yerine ulaşan Burdur Belediyesi İtfaiye ekipleri, yapılan ilk incelemede dumanların arıza nedeniyle jeneratör yağı kaynaklı olduğunu belirledi. Ekipler olası bir yangını önlemek adına jeneratör sistemini kontrollü şekilde devre dışı bıraktı.
Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı olayda, market çalışanları ve çevre esnaf kısa süreli tedirginlik yaşadı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle olası bir facia önlenmiş oldu.