Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur’da Belediyeden Mesire Alanlarında Alkol Yasağı

Burdur’da Belediyeden Mesire Alanlarında Alkol Yasağı

Burdur’un Çavdır ilçesinde belediye meclisi kararıyla sosyal tesislerde ve mesire alanlarında alkol tüketimi yasaklandı. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Burdur’un Çavdır ilçesinde belediye meclisi kararıyla sosyal tesislerde ve mesire alanlarında alkol tüketimi yasaklandı. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Burdur’da Belediyeden Mesire Alanlarında Alkol Yasağı

Çavdır Belediyesi, 01.07.2025 tarihli ve 53 sayılı meclis kararı doğrultusunda, belediyeye bağlı tüm sosyal tesislerde ve mesire alanlarında alkol tüketimini yasakladı. Alınan karar doğrultusunda belirlenen alanlarda alkol kullanan kişiler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Güvenlik Vurgusu

Çavdır Belediye Başkanı Ali Okan Yüce’nin imzasıyla yayımlanan kamu duyurusunda, yasak kararının halkın ortak kullanım alanlarında güvenliği ve toplumsal huzuru korumak amacıyla alındığı vurgulandı. Başkan Yüce açıklamasında, “Halkımızın ortak alanlarda daha sağlıklı, güvenli ve aile odaklı bir şekilde vakit geçirebilmesi için bu kararı hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

Burdur’da Belediyeden Mesire Alanlarında Alkol Yasağı 2

Yasağa Uymayanlara Kabahatler Kanunu Uygulanacak

Belediye tarafından yapılan açıklamada, sosyal tesislerde ve mesire alanlarında alkol kullanan kişilere karşı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. Yasak kapsamına giren alanlar, belediye sınırları içerisindeki tüm sosyal donatı alanlarını ve piknik yerlerini kapsıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız