Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı

Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı

Antalyalı fenomen Arif Kocabıyık sosyal medyadan gözaltına alındığını duyurdu.

Antalyalı fenomen Arif Kocabıyık sosyal medyadan gözaltına alındığını duyurdu.

Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı engelleme kampanyasına katılan Antalyalı fenomen Arif Kocabıyık gözaltına alındı.

Gözaltına Alındı 

Kocabıyık, sosyal medyadan, "Az önce evime polis memuru arkadaşlar geldi. Hakkımda yakalama çıkmış emniyete gidiyorum." mesajı paylaşarak gözaltına alındığını duyurdu. 

Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı  3

Adliyeye Sevk Edildi 

Daha sonra Kocabıyık'ın hesabından, "Arif Kocabıyık sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi şu an adliye nezarethanesinde tutuluyor." paylaşımı da yapıldı. 

Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı  2

Sebep Erdoğan'ı Engelleme Kampanyası mı?

Arif Kocabıyık'ın dün akşam KP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı engelleme kampanyasına destek vererek, "#ErdoğanıEngelliyoz kampanyasına herkes davetlidir." paylaşımı yaptığı dikkat çekti.

Antalyalı Fenomen Arif Kocabıyık Gözaltına Alındı  4

Arif Kocabıyık Kimdir?

Arif Kocabıyık, 1983 yılında Antalya'nın Elmalı ilçesinde dünyaya geldi. Meslek lisesi mezunu olan Kocabıyık bir dönem düğün fotoğrafcısı olarak çalıştı. Akdeniz Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Arif Kocabıyık, Divan isimli yerel bir gazete kurdu. Kocabıyık, 2018 yılının Mart ayında eniştesi Turan Kural ile birlikte İlave Tv adlı Youtube kanalını açtı.

Arif Kocabıyık Kimdir

Kanalın popülerleşmesi üzerine Türkiye turuna çıkan Kocabıyık ve kanalın kameramanı, 2019'un ilk aylarında 90 bin aboneye sahip oldu. Kocabıyık yayın sürecini anlatan 'Cesaret Bulaşıcıdır' adlı bir kitap yazdı. 18 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti'den Antalya Milletvekili aday adaylığını duyuran Kocabıyık, 9 Nisan 2023 tarihinde 12. sıradan Antalya Milletvekili adayı olarak gösterildi ancak milletvekili seçilemedi.

Arif Kocabıyık'a, Nisan 2019'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait ağlayan bir fotoğrafın altına “Timsah göz yaşları” yorumunu yazması gerekçe gösterilerek ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan dava açıldı. Ağustos 2020'de halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla Kahramanmaraş'ta gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 2021'de de AKP'li Mücahit Birinci'nin şikâyeti üzerine yargılandığı davada ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız