Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Havalimanı'nda 'Seyahat Dolandırıcılığı' İddiası! DHMİ'den Açıklama Geldi

Antalya Havalimanı'nda 'Seyahat Dolandırıcılığı' İddiası! DHMİ'den Açıklama Geldi

Antalya Havalimanı'nda terminaller arasındaki servis yetersizliği ve fahiş taksi ücreti iddiası üzerine DHMİ'den açıklama geldi.

Antalya Havalimanı'nda terminaller arasındaki servis yetersizliği ve fahiş taksi ücreti iddiası üzerine DHMİ'den açıklama geldi.

Antalya Havalimanı'nda 'Seyahat Dolandırıcılığı' İddiası! DHMİ'den Açıklama Geldi

Antalya Havalimanı’ndan videolu sosyal medyadan paylaşım yapan bir yolcu, terminaller arasındaki mesafe ve ulaşım sorununu dile getirmişti. İki terminal arasında saat başı servis aracı bulunduğunu ve taksiyle gitmek isteyince de 600 TL ödediğini belirten yolcunun o iddiaları üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Antalya Havalimanı ile ilgili açıklama yaptı.

Antalya Havalimanı'nda 'Seyahat Dolandırıcılığı' İddiası! Dhmi̇'den Açıklama Geldi 3


"Avrupa’nın En Büyük Seyahat Dolandırıcılığına Hoş Geldiniz" Demişti

Antalya Havalimanı'ndan sosyal medyada videolu paylaşım yapan bir yolcu, İç Hatlar Terminali ile Dış Hatlar Terminali arasında düzenli servis hizmeti olmamasından yakındı ve şunları söyledi:

“Avrupa’nın en büyük seyahat dolandırıcılığına hoş geldiniz! Ne yazık ki şu anda Antalya Havalimanı’ndayım. Burası, birbirinden kilometrelerce uzakta olan iki terminale sahip. Bu alışılmadık bir durum değil, birçok havalimanında terminaller arasında mesafe olabilir. Ancak, normalde bu mesafeler sık sık sefer yapan servis otobüsleriyle bağlanır. Peki, Antalya’da durum nasıl? Yok! Burada saat başı bir kez hareket eden bir servis otobüsü var. Eğer onu kaçırırsanız, taksiye binmek zorundasınız. Yürüyemezsiniz, çünkü bunu imkansız hale getirmişler. Peki, taksi ücreti ne kadar? Size 600 Türk lirası, yani yaklaşık 12,5 sterlin olduğunu söyleyecekler. İki dakikalık bir yolculuk için bu gerçekten akıl almaz bir rakam! Ben pazarlık yaparak 150 TL’ye indirdim. Görünüşe göre asıl ücret bu, ama yine de sadece bir terminalden diğerine gitmek için 3,5 sterlin ödemek çok fazla. Daha da kötüsü, otellerden gelen birçok yolcu taksi şoförleri tarafından kasten yanlış terminalde bırakılıyor. Böylece diğer terminale ulaşabilmek için bir taksiye daha binmek zorunda kalıyorlar. Yetmezmiş gibi, şehir merkezine uygun fiyatlı bir şekilde gidebileceğiniz servis otobüsü Terminal 1’de, yani İç Hatlar Terminali’nde. Bu da demek oluyor ki uluslararası yolcuların toplu taşıma ile şehir merkezine ulaşabilmeleri için önce Terminal 1’e gelmeleri gerekiyor. Bunun için de ya taksiye binmek ya da saatleri denk getirip servisi yakalamak zorundalar. Bu tam anlamıyla bir sömürü! Avrupa’daki en kötü havalimanı olabilir.”

DHMİ, Antalya Havalimanı İle İlgili İddiaları Yalanladı

Videodaki iddialar üzerine açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Antalya Havalimanı'nda devam eden inşaat çalışmaları kapsamında, yoğun yaz sezonunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına uçuş operasyonlarının geçici olarak farklı terminaller üzerinden yürütüldüğünü ve yaz sezonu itibarıyla tüm yolcu terminallerinin tam kapasite ile hizmet vereceğini duyurdu.

"Taksi Ücret Tarifesi 150 TL"

Açıklamada, aynı havayolu ile bağlantılı uçuşu olan veya elinde bir sonraki uçuşa ait boarding kartı bulunan yolcuların terminale giriş yaptırılmadan, hava tarafında terminalden diğer terminale yer hizmet kuruluşu tarafından cobus araçlarıyla transferlerinin sağlandığı belirtildi. Kara tarafında ise yolcuların terminal değişiminin, belediye otobüsleri ve havalimanı taksileri ile sağlandığı, taksiler için belirlenen ücret tarifesinin 150 TL olduğu belirtildi. Belirtilen ücretin dışında bir talep olması durumunda, bağlı bulundukları meslek odası tarafından gerekli denetimlerin yapıldığı ve aykırı durumlarda yaptırımların uygulandığı kaydedildi. Sosyal medya paylaşımında yer alan ücret iddialarını destekleyen herhangi bir belgeye ulaşılamadığı açıklamada yer aldı. 

"Yolcu Havalimanımızın Sunduğu Mevcut Ulaşım Seçeneklerinden Yararlanmış"

DHMİ açıklamasında, "22 Mart 2025 tarihinde Ankara'dan Antalya'ya havayolu ile gelerek bu paylaşımı yapan yolcunun, Terminal-1'e iniş yaptığı, Terminal-2'ye otobüsle geçtiği, ardından tekrar taksiyle T1'e dönerek şehir merkezine tramvayla gittiği ve sonrasında yeniden T1'e gelip otobüsle T2'ye geçtiği, Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü tarafından yapılan kamera incelemeleriyle tespit edilmiştir. Yolcunun, havalimanımızın sunduğu mevcut ulaşım seçeneklerinden olağan şekilde yararlandığı görülmüştür." denildi.

"Ücretsiz Shuttle Hizmeti Devreye Girecek"

Açıklama, "Terminal inşaatlarının tamamlanmasıyla birlikte, terminal işletmecisi tarafından Ücretsiz shuttle hizmeti de devreye alınacaktır. Antalya Havalimanı'nda yolcu memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir." ifadeleriyle tamamlandı.

Antalya Havalimanı'nda 'Seyahat Dolandırıcılığı' İddiası! Dhmi̇'den Açıklama Geldi 2

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız