Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Yaşam | Tüm tapu dairelerinde yürürlüğe girecek! Eski kimliği olanlar mağdur olabilir

Tüm tapu dairelerinde yürürlüğe girecek! Eski kimliği olanlar mağdur olabilir

Tapu işlemlerinde devrim! Türkiye genelinde aktif hale gelen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile yeni bir dönem başladı.

Tapu işlemlerinde devrim! Türkiye genelinde aktif hale gelen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile yeni bir dönem başladı.

Tüm tapu dairelerinde yürürlüğe girecek! Eski kimliği olanlar mağdur olabilir

Türkiye genelinde tapu müdürlüklerinde başlatılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) pilot uygulamalardan sonra ülke genelinde aktif hale getirildi. Bu yeni sistem, vatandaşların kimliklerinde yer alan parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi bilgilerin karşılaştırılmasını mümkün kılarak tapu işlemlerini daha güvenli ve hızlı hale getiriyor.

Uzmanın Gözünden EKDS

Konuyla ilgili uzman Özkan Aydemir, EKDS'nin tapu müdürlüklerinde olası olumsuzlukların önüne geçmesi ve işlemleri kolaylaştırması açısından sektörün beklentilerini karşılayan bir uygulama olduğunu belirtti. Aydemir, dijital değişimlere destek verdiklerini vurgulayarak, sistemle birlikte yaşanabilecek mağduriyetlerin ve dolandırıcılıkların önüne geçileceği görüşünü dile getirdi.

Aydemir, sistemdeki en önemli unsurun güvenlik olduğunu belirterek, vatandaşların işlem için kimlik kartlarını özel cihazlara takarak parmak izi ile doğrulama yapabildiklerini ve bu sayede işlemlerin güvenli bir şekilde gerçekleştiğini açıkladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin Türkiye genelinde yaygınlaşmasının sektör temsilcilerini memnun ettiğini ifade etti.

Vatandaşlara Yapılan Önemli Uyarı

Aydemir, vatandaşlara seslenerek, tapudaki işlemlerin güvenliği için yeni nesil çipli kimlik kartları kullanmaları konusunda uyardı. Eski kimliklerle de işlemlerin devam ettiğini ancak güvenlik ve hızlı çözüm için çipli kimlik kartlarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Teknolojinin gelişimine ayak uydurmanın önemine vurgu yaparak, sektördeki bu olumlu gelişmelerin artarak devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

EKDS ile Tapuda Mal Varlığı Güvence Altında

Yeni kimlik kartları ile yapılan işlemlerde tapu dairelerine yerleştirilen özel cihazlar, vatandaşların mal varlığını koruma altına alıyor. Bu cihazlar, kişinin kimlik kartında bulunan parmak izini kullanarak işlem yapmak isteyen kişinin kimliğini doğruluyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, tapu bilgilerini güvence altına alarak taklit edilemez bir güvenlik sağladığı belirtiliyor.

Kimlik Bilgilerini Yenilemeyenler Tapuda İşlem Yapabilir mi?

GAPAS Başkanı İsmail Özcan, EKDS'nin tapu devir işlemlerinde kimlik doğrulamasının önemini vurgulayarak, tapu devir işlemi için imza atmadan önce kimlik doğrulamasının yapılması gerektiğini belirtti. Bu sistem sayesinde, tapunun gerçek sahibinin tespit edilmesinin sağlandığını dile getirerek, vatandaşları kimlik bilgilerini güncellemeye davet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız