Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Yaşam | Öğretmenler eline fırçayı aldı, öğrencilerle duvarları boyadı

Öğretmenler eline fırçayı aldı, öğrencilerle duvarları boyadı

Antalya’da bir okulun müdürü, yardımcıları ile öğretmenleri, okul aile birliği ve düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelirle aldıkları boyayla, okulun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.

Antalya’da bir okulun müdürü, yardımcıları ile öğretmenleri, okul aile birliği ve düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelirle aldıkları boyayla, okulun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.

Öğretmenler eline fırçayı aldı, öğrencilerle duvarları boyadı

Kepez ilçesinde 2 bini geçkin öğrenciye aynı binada eğitim veren Kepez İlkokulu, Kepez Ortaokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu idaresi ile öğretmenleri, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının tamamlanmasının ardından yeni sezon hazırlıklarına erken başladı. Okul aile birliği ve sene boyunca düzenlenen şenliklerden elde edilen gelirin bir bölümünü boya alımında kullanan okul idaresi, öğrencilerin steril ve sorunsuz bir eğitim yılına başlamaları için kolları sıvadı. İlk olarak sıraların tadilatı ve klimaların bakımlarını yaptıran öğretmenler, okulun koridor ile sınıf duvarlarını da gönüllü olarak boyama, boyacıya verilecek tutarı da okulun başka giderleri için kullanma kararı aldı. Yaz tatiline gitmeyip her sabah okula gelen müdür, müdür yardımcıları ve 5 öğretmen, ellerine fırçaları alıp boyama işlemlerine başladı.

AW930174_02

“Gönüllü ve istekli bir şekilde yapıyoruz”
2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tamamladıktan sonra yeni dönem için çalışmaya başladıklarını belirten Okul Müdürü Ramazan Burak Kahyaoğlu, “Okulumuz kalabalık, 2 bin 50 öğrencimiz var. Öğrencilerimizi hijyenik bir ortama sokmak bizim için önemliydi. Bu nedenle işlerimizi sıraya koyduk. İlk etapta sıralarımızı onarıp klima bakımlarımızı yaptırdık. Ardından boya işine girdik. Boya işi biraz maliyetli olduğu için arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bu işin üstünden gelebileceğimize karar kıldık. Bu iş yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimizin hak ettiği ortamlarda yaşamalarını arzuluyoruz. Böyle bir zorunluluğumuz yok ama işimizi çok seviyoruz, gönüllü ve istekli bir şekilde yapıyoruz” dedi.

AW930174_05

“Önceliğimiz çocuklarımız”
Kendileri için önceliğin öğrencileri olduğunu aktaran Kahyaoğlu, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bir kısmı tatildeler. Öncelikle okulumuz 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına hazırlayıp biz de tatile gideriz düşünce içerisindeyiz. Bizim için önceliğimiz çocuklarımız. Buraya emek veren tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz minnettarım” diye konuştu.

AW930174_07

“Seve seve yapıyoruz”
Öğretmenlerde Şaban Keleş de “Okulumuzun eğitime hazır olması için birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Seve seve yapıyoruz. Boyayı bitirdiğimiz zaman biz de tatilimizi gönül rahatlığıyla yapacağız. Her mesleğin kendine göre zorluğu var ama okul için yapınca kolay oluyor” ifadelerine yer verdi.

İHA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız