Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ordu, Adana, Samsun ve Çorum’un bazı bölgelerinde eğitime ara verildi. Karar, ilgili valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalarla duyuruldu.
Ordu:
Ordu Valiliği, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Akkuş ilçesindeki tüm resmi ve özel eğitim-öğretim kurumlarında 11 Şubat Salı günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Valilik, “Oluşabilecek muhtemel don riski ve buzlanma nedeniyle Akkuş ilçesindeki Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu ile Kargı Ferhat Akbulat İlk ve Ortaokulu hariç diğer tüm resmi ve özel eğitim-öğretim kurumlarında 11 Şubat Salı günü 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir” ifadesine yer verdi. Ayrıca, Akkuş ilçesinde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı da duyuruldu.
Samsun:
Samsun’un 19 Mayıs, Alaçam, Asarcık, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde taşımalı eğitime 11 Şubat Salı günü ara verildi. Ayrıca, Atakum ilçesindeki Sarayköy İlk ve Ortaokulu ile Özeren İlk ve Ortaokulu’nda da eğitim yapılmayacağı açıklandı. Kararın, yoğun kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle alındığı belirtildi.
Adana:
Adana’nın Aladağ ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Aladağ Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle okullarımızda 11 Şubat 2025 Salı günü bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Çorum:
Çorum’un Ortaköy ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilerin 12 Şubat Çarşamba günü itibarıyla eğitime devam edeceğini belirtti.