Antalya'nın Alanya ilçesinde gece saatlerinde başlayan orman yangını mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Gözüküçüklü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda saat 04.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Karanlığı aydınlatan alevleri fark eden mahalle sakinleri durumu yetkililere bildirerek orman ekiplerinden yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler ve Vatandaşlar Alevlere Karşı Zamanla Yarıştı
Rüzgarın da etkisiyle yayılma riski taşıyan yangına müdahale için çalışma başlatıldı. İhbar üzerine adrese ulaşan ekiplere, uykularından uyanıp yardıma koşan mahalle sakinleri de omzundaki tüm imkanlarla destek verdi. Orman işçileri, itfaiye personeli ve bölge halkının sergilediği yoğun dayanışma sayesinde alevlerin çevredeki yerleşim yerlerine ve daha geniş orman dokusuna sıçraması engellendi.

7 Dönüm Zarar Gördü
Yaklaşık 1 saat süren aralıksız çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangın tamamen söndürüldü. Bölgede yeniden bir parlamanın yaşanmaması adına ekipler tarafından uzun süre detaylı soğutma çalışması yürütüldü. Yapılan ilk incelemelere göre yangında yaklaşık 7 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi.