Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
12°
Akdeniz Gerçek | Videolar | Aksu | Nerden Çıktı Bu Aksu Köftesi?

Nerden Çıktı Bu Aksu Köftesi?

İroniktir bugün Aksu Köftesi diye namsalan, baktığın zaman sadece kıyma, ekmek ve tuzdan yapılan köftenin Aksulu değil Gebizli ustaların elinden çıkması manidardır.

İroniktir bugün Aksu Köftesi diye namsalan, baktığın zaman sadece kıyma, ekmek ve tuzdan yapılan köftenin Aksulu değil Gebizli ustaların elinden çıkması manidardır.

KAYNAK: Nizamettin Özmen
Nerden Çıktı Bu Aksu Köftesi?

Biz Gebizli ustaların elinden köfte yemeye çocukluğumuzda başladık. Serik'te Süleyman Has vardı, Gebiz Töngüçlü'den, halâ oğlu Ahmet devam ediyor Asım Uçar caddesi'nde.

Peki Nereden Çıktı Şimşek Köfte?

Aksu köftesi Antalya Meydan'da Şimşek köfte bir yer açtı, köftenin yanında ücretsiz olarak koca bir tabak yeşillik, yanında bir pet şişede ayran verdi. Öncesinde özellikle Adana ve Antepli arkadaşlarımız bize "sizin esnafınız cimri, yemeğinin yanında yeşillik bile vermiyor" derlerdi işte tam da bu oldu.

Aksu köfte, piyaz, yeşillik, ayran hatta üstüne bir de tatlı koydu bir menü oluşturdu ve hesaplıydı da. Aksu köfteyi Antalya merkezde yaşayanlara bu noktada anlatmış oldu. simdi bu tarifin benim penceremden olduğunun altını kalınca çizelim. Herkesin algısı farklıdır, herkesin hikâyesi farklıdır. Şimşek köfte başka anlatır, işte Cihat başka anlatabilir. Ben, benim penceremden Aksu köfte anlatıyorum. Bizim Cihat'la da yolumuz henüz Şimşek köftede dayılarının yanında çalışırken Konyaaltı'ndaki şubede gencecik bir delikanlıyken olmuştur mesela.

Şimdi lafı fazla uzatmaya gerek yok. Gittik, Cihat'la Aksu köftesini konuştuk, Cihat'tan dinledik buyurun.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız