NASA, Boeing mekiğindeki arıza nedeniyle 8 aydan fazla süredir uzay istasyonunda mahsur kalan astronotları planlanandan daha erken bir tarihte Dünya'ya döndüreceğini açıkladı.

Astronotların Mart Ortasında Dönmesi Bekleniyor
Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, SpaceX'in teknik sorunlar nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Bu astronotlar, haziran başından bu yana Dünya'ya dönmeyi bekliyorlardı. Ancak, NASA, bu astronotları Mart ortasında Dünya'ya getirmeyi planladığını duyurdu.
Önceden belirlenen tarihlerin biraz daha öne çekilmesiyle, astronotlar mart sonu ya da nisan yerine mart ortasında Dünya'ya dönecek. NASA'nın açıklamasına göre, SpaceX, teknik sorunların üstesinden gelerek, astronotların dönüşünü hızlandırmayı hedefliyor.