Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşti! İnsansı Robota Kimlik Verildi

Türkiye'de bir ilk yaşandı. İlk kez bir insansı robot nüfusa kaydedildi. Samsun'da düzenlenecek olan CANİKFEST Yapay Zeka Yolculuğu için getirilen yapay zekalı robot Festman, Canik İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde işlemleri yapılarak "Festman Canik" adıyla fahri kimlik belgesi verildi.Samsun’un Canik Belediyesi tarafından düzenlenen “CANİKFEST Yapay Zekâ Yolculuğu” Türkiye’nin en büyük yapay zekâ festivali olarak öne çıktı. Festman, Samsun’u çok beğendiğini belirterek Canik İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yürüyerek gitti. Burada İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kök tarafından karşılanan Festman’a, sembolik bir törenle fahri kimlik belgesi takdim edildi.
FESTMAN ARTIK CANİKLİ
Canik İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kök, "Festman ilçemize geldi, hoş geldi. Yapay zekâ üzerine yapılan projeyi destekliyoruz. Kendisini fahri olarak ilçemize aldık. Festman artık Canikli, hoş geldi sefa geldi” ifadelerini kullandı.
Konya Bilim Merkezi tarafından Çin’de ürettirilen insansı robot Festman iki gün önce Samsun’a getirildi. Festman, TÜBİTAK ve Canik Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen festivalde teknoloji meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Katılımcılar, insansı robot ile bol bol fotoğraf çektirdi..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.