Ankara’da, suç örgütü lideri olarak bilinen Ayhan Bora Kaplan, mahkeme başkanının, yakalandığı aracın neden zırhlı olduğunu sorması üzerine, kendini savunma amaçlı olduğunu belirtti. Kaplan, “Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz. Duyuyoruz haberlerde, adamı çevirmişler onu gasbetmişler, öldürmüşler. Benim arabama bomba atsanız dahi işlemez. Suç işlemek amaçlı değil bu araç. Kendimi tamamen savunma amaçlı” dedi.

Suç Örgütüne Yönelik Soruşturma

Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından devam edildi. Mahkeme başkanı, Kaplan’a Esenboğa Havalimanında yakalandığı beyaz renkli SUV aracın neden zırhlı olduğunu sordu.

Kaplan’ın Savunması

Kaplan, kendisine yöneltilen suçlamalar ve medyada çıkan haberler nedeniyle tedirgin olduğunu ve bu yüzden zırhlı bir araç kullanma gereği duyduğunu belirtti. Ayrıca, ticaret yaptıklarını ve para taşıdıklarını, bu nedenle de güvenliklerini sağlamak amacıyla zırhlı bir araç kullandıklarını ifade etti.

Mahkeme Kararı

Sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmederek duruşmayı 22 Nisan Pazartesi gününe erteledi.

Lösemiyi Atlattılar LÖSEV ve Gönüllülerin Destekleriyle Paris’te Tatil Yaptılar Lösemiyi Atlattılar LÖSEV ve Gönüllülerin Destekleriyle Paris’te Tatil Yaptılar

İddianame

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar hakkında ‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Kasten öldürme’, ‘Nitelikli kasten öldürme’, ‘Kasten yaralama’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Eziyet’, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘Suç üstlenme’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından 1’i ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

Kaynak: Haber Merkezi