Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
31°
Akdeniz Gerçek | Spor | Millilerimiz 2026 Okçuluk Dünya Kupası İspanya Ayağında Madalya Arayacak

Millilerimiz 2026 Okçuluk Dünya Kupası İspanya Ayağında Madalya Arayacak

2026 Okçuluk Dünya Kupası'nın Madrid'de düzenlenecek 4. ayağında, Türkiye'yi klasik ve makaralı yay kategorilerinde toplam 16 milli sporcu temsil edecek.

2026 Okçuluk Dünya Kupası'nın Madrid'de düzenlenecek 4. ayağında, Türkiye'yi klasik ve makaralı yay kategorilerinde toplam 16 milli sporcu temsil edecek.

KAYNAK: Ulaş Kökçe
Millilerimiz 2026 Okçuluk Dünya Kupası İspanya Ayağında Madalya Arayacak

2026 Okçuluk Dünya Kupası'nın 4. ayağı İspanya'da başlıyor. Milli okçular, Dünya Kupası'nın İspanya ayağında mücadele edecek. 

Madrid'in 7-12 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı organizasyonda milli takımı, klasik ve makaralı yay kategorilerinde 16 sporcu temsil edecek. 

Sezon Boyunca Gelen Madalya Yağmuru İspanya'da da Sürecek

Milli takımımız, İspanya etabına gelene kadar geride kalan ayaklarda sergilediği istikrarlı grafik ve kazandığı çok sayıda madalyayla organizasyonun en favori ekiplerinden biri olduğunu kanıtladı. 

Ay-yıldızlı sporcular, Okçuluk Dünya Kupası'nın Meksika ayağında 5 madalya (3 gümüş, 2 bronz), Çin etabında 6 madalya (2 altın, 3 gümüş, 1 bronz), Antalya ayağında ise 1 altın madalya kazandı. Şimdiye kadar kazanılan bu 12 madalyanın verdiği moralle Madrid'e çıkarma yapan okçularımız, hem bireysel hem de takım disiplininde zirveyi hedefliyor.

Milliler Klasik ve Makaralı Yayda Madalya Arayacak

Turnuvanın İspanya etabında Türkiye'yi temsil edecek sporcularımız açıklandı. Erkekler klasik yayda Olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz, Berkay Akkoyun, Harun Kırmızıtaş ve Ulaş Berkim Tümer podyum mücadelesi verecek. Kadınlar klasik yay kategorisinde ise Elif Berra Gökkır, Gizem Özkan, Dünya Yenihayat ve Canse Duru Tarakçı yay gerecek. 

Makaralı yay kategorisinde de iddialı olan milli takımda erkeklerde Emircan Haney, Batuhan Akçaoğlu, Eren Kırca ve Yağız Sezgin hedefi on ikiden vurmak için sahaya çıkarken; kadınlar makaralı yayda Yeşim Bostan Uçar, Hazal Burun, Defne Çakmak ve Emine Rabia Oğuz madalya arayacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız