Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin spor birimi "Spor Antalya" resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan göre, Türkiye okçulukta uluslararası arenada dev bir başarıya daha imza attı. Kentte düzenlenen şampiyonada Türk okçuluğunun zirve isimleri podyumun ilk basamağına çıktı.
Finalde Fransa'ya Şans Tanımadık
Antalya'da gerçekleştirilen 2026 Avrupa Okçuluk Şampiyonası, nefes kesen final müsabakalarına sahne oldu. Klasik Yay Karışık Takımı kategorisinde Türkiye'yi temsil eden olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz ile başarılı milli okçu Elif Berra Gökkır, şampiyonluk organizasyonunda muhteşem bir performans sergiledi.
Altın madalya mücadelesinde Fransa ile karşı karşıya gelen Klasik Yay Karma Takımı, rakibine puan kaptırmadı. Sahadan 6-0'lık üstünlükle ayrılan Mete Gazoz ve Elif Berra Gökkır ikilisi, Avrupa şampiyonu olarak Türk bayrağını zirveye taşıdı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Tebrik Paylaşımı
Elde edilen şampiyonluğun ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor Antalya, milli sporcularının yer aldığı görselle tebrik mesajı yayınladı. Paylaşımda, "Elif Berra Gökkır ve Mete Gazoz’dan Avrupa şampiyonluğu! Tebrikler, bizim çocuklar!" ifadelerine yer verilerek ay-yıldızlı sporcuların gururlandıran başarısı kutlandı.