Antalyaspor’dan ‘Mete Kalkavan’ tepkisi!

Fraport TAV Antalyaspor Basın Sözcüsü Aziz Çetin, bugün oynanacak Antalyaspor-Galatasaray maçına hakem Mete Kalkavan’ın atanmasına sert tepki gösterdi
Antalyaspor’dan ‘Mete Kalkavan’ tepkisi!

    Antalyaspor’un Galatasaray ile gerçekleştireceği 50. randevusu tartışmalara neden oldu. Antalyaspor’un resmi Basın Sözcüsü Aziz Çetin, maça hakem atamasında tercihin Mete Kalkavan’dan yana kullanılmasına karşı açıklamalarda bulundu.

 

    “Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun yıllardır “İstanbul takımlarını

üzmeyelim” mantığı ile yapılan atamalarından biri ile daha karşı karşıyayız” diyen Çetin, Spor Toto Süper Lig’de 24 Nisan Cumartesi günü Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanacak karşılaşmaya Mete Kalkavan’ın atanmış olmasını kulüp olarak hayret ve şaşkınlıkla, Türk futbolu adına endişe ile öğrenmiş bulunduklarını ifade etti.

 

‘HATALARI UNUTMADIK’

 

    Antalyaspor’un resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

 

    “Bilinmesini isteriz ki; balık hafızalı değiliz. Mete Kalkavan’ın 18 Şubat 2019 tarihinde oynadığımız Medipol Başakşehir karşılaşmasında aleyhimize yapmış olduğu, maçın skoruna etki edecek hataları unutamadık. 5 Mayıs 2019 tarihinde oynanan Göztepe müsabakasında, karşılaşma 1-1’ken rakibimiz lehine verdiği 2 penaltı kararını unutmadık. 2 Kasım 2020 tarihindeki Fenerbahçe karşılaşmasında VAR hakemi iken müsabakanın hakemi Bahattin Şimşek’i nasıl yanlış yönlendirip skora etki ettiğini unutmadık.

 

    Biz bunları unutmazken, öyle sanıyoruz ki; 3 gün önce Trabzonspor-Galatasaray maçına da aynı hakemi atadığınızı sizler unuttunuz. Yarınki (bugün) rakibimiz Galatasaray’ın 3 gün önce yönetimi nedeniyle eleştirdiği bir hakemin 3 gün sonra bizim maçımıza atanmasının mantıklı, insaflı, akılcı bir tek sebebini bulmakta zorlanıyoruz.

 

    Bir hakemin 3 gün içinde 2 kez, 12 gün içinde 3 kez müsabakalara ataması; aklımıza “Bu ülkede müsabaka yönetecek başka hakem yok mu?” sorusunu getiriyor. Bu güne kadar adil yönetim adına dile getirdiğimiz serzenişlerimizi bu kez endişe ile seslendiriyor, atamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

 

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.