Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Spor | Alanyaspor Direktörü Francesco Farioli: LİGTE EN ŞANSLI İKİNCİ TAKIMIZ

Alanyaspor Direktörü Francesco Farioli: LİGTE EN ŞANSLI İKİNCİ TAKIMIZ

Oyun anlayışlarına güvendiğini belirten Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, “İstatistiklere bakarsak ligde en çok şans bulan ikinci takımız. Bu önemli bir istatistik.

Oyun anlayışlarına güvendiğini belirten Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, “İstatistiklere bakarsak ligde en çok şans bulan ikinci takımız. Bu önemli bir istatistik.

Alanyaspor Direktörü Francesco Farioli: LİGTE EN ŞANSLI İKİNCİ TAKIMIZ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Dünya Kupası arasında hazırlıklarını sürdürüyor. Alanyaspor, bu arada Fenerbahçe ve İtalya Serie A takımlarından Salernitana ile hazırlık maçı yapacak. Yarın Kırbıyık Holding Stadında oynanacak maç öncesi Alanyaspor, Cengiz Aydoğan Tesislerinde antrenmanlarına devam etti. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli, verilen aranın alışılanın dışında olduğunu ancak sezon öncesi kampta yapılanların aynısını yaptıklarını ifade etti. Oyuncularına bir süre izin verdiğini söyleyen Teknik Direktör Farioli, oyuncularının toparlandığını ve hazırlıklara tekrar başladıklarını söyledi. Hazır olabilmek için adım adım tempoyu arttırdıklarını söyleyen Teknik Direktör Francesco Farioli, “Hem fiziksel hem de mental olarak oyuncularımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Oyuncuları hazırlamak için 5-6 gün yüklenmeye başladık. Onlarda çok iyi geri geldiler. Evlerinde çok iyi çalışmışlar, çok iyi dinlenmişler. Tamamen sıfırlanmış olarak geldiler. Şimdi önemli hazırlık maçlarımız var. Bu hazırlık maçlarıyla hazırlıklarımıza devam etmek istiyoruz” dedi.

KIRILGAN BİR TAKIM DEĞİLİZ

 Takım performansı, oyun sistemi ve Alanyaspor’un kırılgan bir takım olduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Farioli, oyun anlayışlarını değiştirmeyeceklerini söyledi. Bu oyun anlayışına güvendiklerini ve daha çok yapmaya çalışacaklarını ifade eden İtalyan teknik adam, istatistiklere göre ligde en çok şans bulan ikinci takım olduklarını söyledi. Kırılgan bir takım olduklarına katılmadığını ve bu kabul etmediğini vurgulayan Teknik Direktör Farioli, “Özellikle top kazanma, topa sahip olma, pozisyon bulma gibi bu tarz istatistiklerde en önlerde yer alıyoruz. Kırılgan lafına gelirsek, ben bu kelimeye çok katılmıyorum. Çünkü istatistikler bize bunu söylemiyor. İstatistiklere baktığımız zaman bizim daha fazla puan kazanmış olmamız gerekiyordu. Gerçeğe baktığımızda biraz daha farklı gözüküyor ama istatistikleri nasıl okuduğumuz çok önemli. Kırılgan lafına asla katılmıyorum ve kabul etmiyorum. Özellikle sert oynama, maçın yoğunluğu ve temposu anlamında Başakşehir’in arkasından ikinci sırada geliyoruz. O yüzden laflarımızı biraz daha dikkatli seçmemiz gerekiyor. Geri adım atmayacağız. Eleştiriler olabilir. Biz bir şeye inanıyoruz, oyuncular inanıyor. Devam edeceğiz. Eleştiriler olabilir, bildiğimiz yoldan şaşmayacağız” ifadelerini kullandı.

DÜNYA KUPASI’NDA ÖZEL TAKİP ETTİĞİM TAKIM YOK

AW775066_02

 İtalya ve Türkiye’nin Dünya Kupası'nda olmadığı için üzgün olduğunu ifade eden Farioli, iki takımın da Dünya Kupası’nda olması halinde duygusal olarak destekleyeceği için iki takım olacağını söyledi. Türkiye’nin ve İtalya’nın oyun ve sistem olarak bazı şeyleri gözden geçirmesi için fırsat olduğunu belirten Farioli, “Oyun olarak, sistem olarak bir şeyleri gözden geçirmeleri gerekiyor. Famara’nın gol atması, süre bulması biz mutlu ediyor, gurur veriyor. Dünya Kupası’nda özel olarak takip ettiğim bir takım yok. Daha çok bir hoca olarak analiz ederek izlemeye çalışıyorum. Kesin olarak bir favorimi söylemek gerekirse İspanya diyebilirim. Çünkü oyuna yaklaşımlarını çok beğeniyorum” şeklinde konuştu. İHA   

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız