Akdeniz Gerçek | Siyaset | Tutuklu Aday İmamoğlu'ndan İktidara! "Bu Halk Size 'Sandık Vurgunu' Yapacak"

Tutuklu Aday İmamoğlu'ndan İktidara! "Bu Halk Size 'Sandık Vurgunu' Yapacak"

Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Fon krizinden belediyelere yönelik operasyonlara, ekonomiden yargı kararlarına kadar birçok başlıkta "vurgun" nitelemesi yapan İmamoğlu, iktidara "Bu halk size sandık vurgunu yapacak" sözleriyle seslendi.

Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Fon krizinden belediyelere yönelik operasyonlara, ekonomiden yargı kararlarına kadar birçok başlıkta "vurgun" nitelemesi yapan İmamoğlu, iktidara "Bu halk size sandık vurgunu yapacak" sözleriyle seslendi.

Tutuklu Aday İmamoğlu'ndan İktidara! "Bu Halk Size 'Sandık Vurgunu' Yapacak"
KAYNAK: haber merkezi
FOTOĞRAF: haber merkezi

Tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" adlı sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin gündemine dair kapsamlı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında fon krizi, belediyelere yönelik operasyonlar, ekonomi ve yargı konularına değinen İmamoğlu, "AK Parti hükümeti ve saray zihniyeti tamamen çökmüştür" ifadelerini kullandı.

"Milleti 20 Milyar Dolar Soyanlar Hesap Vermekten Kaçıyor"

Gündemdeki fon krizini "asrın soygunu" olarak nitelendiren İmamoğlu, yetkililerin sorumluluktan kaçtığını savundu. İmamoğlu konuyla ilgili, "'Fon vurgunu' ile milletimizi göz göre göre 20 milyar dolar bedelle soyanlar hesap vermekten kaçma ve milleti oyalama yoluna girmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Belediyelere Operasyonlara "Milli İrade Vurgunu" Tepkisi

Yargının ve devlet kurumlarının kullanılarak belediyelere "çökme operasyonunun" yürütüldüğünü belirten İmamoğlu, bu durumu "milli irade vurgunudur" sözleriyle eleştirdi. Adalar ve Üsküdar'dan sonra Eyüpsultan Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasını hatırlatan İmamoğlu; Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer ile Yenişehir ve Mezitli Belediye Başkanlarına yönelik hukuksuk şafak operasyonlarının apaçık ortada olduğunu belirtti.

Ekonomide "Zam Vurgunu", Yargıda "Adalet Vurgunu"

Ekonomi yönetimini beceriksizlikle suçlayan İmamoğlu, yüksek enflasyon, işsizlik, gıda fiyatları ve akaryakıt zamlarına dikkat çekerek, milleti açlık ve sefalete sürükleyen bu tablonun adının "zam vurgunudur" olduğunu söyledi.

Yargı bağımsızlığı ve sansür konularına da değinen İmamoğlu, iktidarın korktuğu bağımsız kuruluşlara engel olduğunu belirterek yaşananları "asrın hukuksuzluğu" olarak tanımladı. İmamoğlu, T24 örneğine atıfta bulunarak, "'Bir bakan istifa edecek' dedi diye insanları tutuklamaya, 'casusluk', 'makam arabası', 'ahmak davası' gibi absürt davalarla asrın hukuksuzluğunu işlemeye devam etmektedir. Adalet vurgunudur" ifadelerini kullandı.

"Haberiniz Olsun: Bu Halk Size 'Sandık Vurgunu' Yapacak"

Açıklamasının sonunda iktidara doğrudan seslenen İmamoğlu, yasaklanan sesinin yetkililerin kulaklarında çınladığını bildiğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Kulaklarınızı iyi açın da dinleyin. Bu yöntemlerle kazançlı çıktığınızı sanıyorsunuz. Kendinizi ev sahibi, milleti kiracı zannediyorsunuz. Haberiniz olsun: Bu halk size 'sandık vurgunu' yapacak. Milletimiz sizden hesap soracak ve hakkını alacak. Az kaldı."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız