Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi

Geçtiğimiz günlerde 'değişim' için CHP Genel Merkezi'ne yürüyen ve çoban ateşini yakan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edildi.
Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), kesin ihraç talebiyle yapılan incelemenin ardından bugün bir toplantı düzenledi. Toplantıda, parti tüzüğünün 68. maddesi 1. fıkrasının a ve b bentleri uyarınca Tanju Özcan'ın CHP üyeliği sona erdirildi. Bu gelişme, parti içerisinde önemli bir karar olarak kayıtlara geçti.

Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) , 20 Temmuz Perşembe günü ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 9 dosya için toplanmıştı. Özcan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek savunmasını vermezken CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’ın partiden ihraç edildiği bilgisini verdi. Açıklama, şöyle: “Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir.”

İHA-ANKA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.