Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Özgür Özel, MYK'yi Olağanüstü Topluyor!

Özgür Özel, MYK'yi Olağanüstü Topluyor!

Mahkemenin 'mutlak butlan' kararı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden CHP yönetimine atanmasına yönelik tartışmalar sürerken, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel’den kritik hamle geldi. Yarın saat 11.00’de Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) TBMM’de olağanüstü toplayacak olan Özel, yargı krizine karşı atılacak siyasi ve hukuki adımları masaya yatıracak.

Mahkemenin 'mutlak butlan' kararı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden CHP yönetimine atanmasına yönelik tartışmalar sürerken, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel’den kritik hamle geldi. Yarın saat 11.00’de Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) TBMM’de olağanüstü toplayacak olan Özel, yargı krizine karşı atılacak siyasi ve hukuki adımları masaya yatıracak.

KAYNAK: Haber Merkezi
Özgür Özel, MYK'yi Olağanüstü Topluyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), mahkemenin verdiği "mutlak butlan" kararı ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden partinin yönetimine atanması yönündeki tartışmalarla çalkalanmaya devam ediyor. Yaşanan bu yargı krizine karşı partinin seçilmiş iradesini korumak adına hamleler gecikmedi. Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın için partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) acil toplantıya çağırdı.

Kritik Zirve Meclis'te: Tarih ve Saat Netleşti

Yargı kararı sonrasında genel merkez ve kulislerde hareketli saatler yaşanırken, Özgür Özel’in yeni haftaya dair ilk programı belli oldu. Edinilen bilgilere göre Özel, 8 Haziran Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de MYK üyelerine başkanlık edecek.

Siyasi tarihe geçecek bu kritik zirvenin adresi ise bu kez CHP Genel Merkezi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olacak.

Toplantının Gündemi: Mahkeme Kararı ve Olağanüstü Kurultay Çağrıları

TBMM'de gerçekleştirilecek olan bu olağanüstü MYK toplantısının ana gündem maddesini, mahkemenin 'mutlak butlan' kararı ve buna bağlı olarak tırmanan kurultay çağrıları oluşturacak.

Eski parlamenterlerin imza sayısının 223'ten 307'ye yükseldiği ve Antalya milletvekillerinin de blok halinde destek verdiği kurultay hareketliliği, partinin seçilmiş yönetimi tarafından masaya yatırılacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız