İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen "ihaleye fesat karıştırma" soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Örgütlü Şekilde "İhaleye Fesat Karıştırma" İddiası
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, belediye ihalelerine örgütlü bir şekilde fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine derinleştirildi. Bu kapsamda kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen işlemlerde Ferat Yetişsin ile YENİ Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba gözaltına alındı.
Bağlantılar Egeşehir Genel Müdürü'ne Uzandı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre; yeni gözaltı işlemleri, daha önce aynı soruşturma dosyası kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Egeşehir Genel Müdürü S.E. ile olan bağlantıların tespit edilmesi üzerine gerçekleştirildi. Ferat Yetişsin ve Hür Ağbaba'nın, S.E. ile ilişkili olduklarının belirlenmesi, sürecin bu isimlere uzanmasına neden oldu.
Nöbetçi Hâkimlikten Tutuklama Kararı
Emniyet müdürlüğündeki işlemleri ve ifadeleri tamamlanan Ferat Yetişsin ve Hür Ağbaba, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hâkimliği karşısına çıkan iki şüpheli, mahkeme tarafından tutuklandı.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamanın sonunda, kamuoyunun yakından takip ettiği bu soruşturmanın tüm yönleriyle, büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğü vurgulandı.