Akdeniz Gerçek | Siyaset | Ekrem İmamoğlu’nun Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu

Ekrem İmamoğlu’nun Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.

Ekrem İmamoğlu’nun Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.Ekrem İmamoğlu’nun Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu

İmamoğlu’na yöneltilen suçlamalar arasında Tehdit, Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret, Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçlardan yargılanacak.

Bu suçlamalar kapsamında İmamoğlu hakkında 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenirken, siyasi yasak talebi de yer alıyor.

11 Nisan’da Mahkemeye Çıkacak

İmamoğlu’nun yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Nisan saat 10.00’da başlanacak. Dava, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği 23 Mart’taki ön seçimden 19 gün sonra gerçekleşecek.

Siyasi Yasak Gündemde

İddianamede ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamında, İmamoğlu’nun hapis cezası alması halinde kamu görevlerinden men edilmesi talep ediliyor. Bu kapsamda belediye başkanlığı görevini sürdürememe ve aday olamama ihtimali de gündeme gelebilir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız