Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | CHP’de Kritik Zirve: Özgür Özel ve Belediye Başkanları Yarın Bir Araya Gelecek

CHP’de Kritik Zirve: Özgür Özel ve Belediye Başkanları Yarın Bir Araya Gelecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelere yönelik art arda gelen operasyonlara karşı yeni bir yol haritası belirlemek üzere tüm belediye başkanlarını yarın Ankara’ya çağırdı. Zirvenin fitilini, Mansur Yavaş’ın "Bunu seyredemeyiz, topluca karar almalıyız" çıkışı ateşledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelere yönelik art arda gelen operasyonlara karşı yeni bir yol haritası belirlemek üzere tüm belediye başkanlarını yarın Ankara’ya çağırdı. Zirvenin fitilini, Mansur Yavaş’ın "Bunu seyredemeyiz, topluca karar almalıyız" çıkışı ateşledi.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP’de Kritik Zirve: Özgür Özel ve Belediye Başkanları Yarın Bir Araya Gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son dönemde belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama dalgasına karşı en kapsamlı yanıtını vermeye hazırlanıyor. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in tutuklanmasının ardından tansiyonun yükseldiği partide, yarın Ankara’da "Kritik Eylem Planı" masaya yatırılacak.

Mansur Yavaş’ın Çağrısı Zirveye Dönüştü

Operasyonlara karşı en sert tepkilerden biri Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan gelmişti. Yavaş’ın, "Her gün bir operasyonla uyanıyoruz. Bunu seyredemeyiz. Bütün belediye başkanlarımız artık tedirgin. Topluca bir karar almamız gerekiyor" ifadelerinin ardından Genel Başkan Özgür Özel ile yaptığı bir buçuk saatlik özel görüşme, yarınki büyük buluşmanın zeminini hazırladı.

Beş Oturumda Yeni Yol Haritası Çizilecek

Yarın saat 11.00’de CHP Genel Merkezi’nde başlayacak olan zirveye; büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarının tamamı katılacak. Beş farklı oturumda gerçekleştirilecek toplantılarda şu başlıklar öne çıkacak:

Hukuki Mücadele: Belediye başkanlarına yönelik operasyonlara karşı ortak savunma ve tepki mekanizmaları.

Dayanışma Ağı: Belediyeler arası projeler, deneyim aktarımları ve olası engellemelere karşı iş birliği modelleri.

Dünya Kamuoyuna Duyuru: Alınan kararların uluslararası platformlarda nasıl yankı bulacağı.

Özgür Özel Kararları 15.00’te Açıklayacak

Toplantıların ardından saat 15.00’te 600 kişilik salonda kürsüye çıkacak olan CHP lideri Özgür Özel, partinin yeni eylem planını ve alınan ortak kararları kamuoyuyla paylaşacak.

Ankara’daki bu yoğun trafik, 27 Nisan Pazartesi günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısıyla devam edecek. PM’de belediye başkanları zirvesinden çıkan sonuçlar resmiyet kazanacak ve meclis grubuyla yapılacak görüşmelerle strateji son halini alacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız