TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay’da boş bulunan 5 üyelik için yapılacak seçime CHP grubu katılmama kararı aldı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Kurul’da yaptığı açıklamada, seçim sürecini “liyakatsiz” olarak nitelendirdi. Başarır, CHP grubunun bu nedenle Genel Kurul’daki oylamaya katılmayacağını duyurdu.
10 Aday Belirlendi
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan değerlendirmeler sonucu 10 isim, Sayıştay’da boş bulunan 5 üyelik için aday gösterildi.
Aday listesinde şu isimler yer aldı:
İsmail Cengiz Erek
Mehmet Avcı
Necati Küçükaydın
Eşref Edip Çiçekli
Ertan Erüz
Muammer Çolak
Yusuf Gezbelî
Coşkun Çekiciler
İsmail Çobanoğlu
Adnan Güran
Başarır: “Bu Seçime Katılmayacağız”
Başarır, Sayıştay’ın devlet harcamalarını denetleyen kritik bir kurum olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Toplam 59 üyesi olan bir kurumdan bahsediyoruz. 3 aşamalı bir seçim, üçünde de iktidar çok etkin. Sayıştay aşamasında 59 üyenin tamamı AKP’ye yakın isimler. Plan ve Bütçe’de öyle, Meclis’te de öyle olacak. Komisyon’da sadece bir şey istedik: Bu 5 üye için mülakat yapılsın dedik. Ona bile gerek görmediler. Bu kadar liyakatsız yapılan bir seçime katılmayı uygun görmüyoruz.”