Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Bahçeli'den İlk İmralı Açıklaması: Yeni Bir Çözüm Süreci Yok

Bahçeli'den İlk İmralı Açıklaması: Yeni Bir Çözüm Süreci Yok

MHP Lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti heyetinin Abdullah Öcalan ile görüşmesi sonrası ilk kez açıklama yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti heyetinin Abdullah Öcalan ile görüşmesi sonrası ilk kez açıklama yaptı.

Bahçeli'den İlk İmralı Açıklaması: Yeni Bir Çözüm Süreci Yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti heyetinin ter*r örgütü PK* lideri Abdullah Öcalan ile 28 Aralık'ta İmralı Cezaevi'nde görüşmesi sonrası ilk kez açıklama yaptı.

Devlet Bahçeli, "Bu görüşmenin genel hatlarıyla medyaya yansıyan bazı bölümleri demokrasiyi, Türk-Kürt kardeşliğine bağlanan umutları nispeten takviye etmekle kalmamış hayırlı bir başlangıcın ivmesi olmuştur. Birbirimizin can suyu olma zamanı geldi. Ortada yeni bir çözüm süreci yok" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mücavir topraklardan kaynaklanan terörist emel ve eylemlerin manevra sahası kalmamıştır. Silahlar ya gömülecek ya da silah tutanlar gömülecektir.

Türk ile Kürt'ün arasına girmek, fitneye koçbaşılık yapmak, bozgunculuk ve bölücülük dayatmasıyla bin yıllık kardeşliği baltalamaya çalışmak boşuna bir hevestir."

Bahçeli'den İki Kez Öcalan Çağrısı 

Devlet Bahçeli, partisinin 22 Ekim 2024'teki grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan için iki kez çağrıda bulunmuştu. Bahçeli ilk çağrısında şunları söyledi: 

"Eğer terörsüz bir siyaset, terörsüz bir ülke, terörsüz bir gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse o halde değil elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın."

Bahçeli 5 Kasım'daki grup toplantısında çağrısını yinelemiş, "Ağırlaştırılmış müebbete çarptırılan terörist başı, terörün bittiğini söyleyecekse haydi DEM grubuna gelsin söylesin, umut hakkından da istifade etsin. Teklifimde ısrarlıyım, sözümün arkasındayım." dedi.

DEM Parti Heyeti Öcalan'la İmralı'da Görüştü

DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, 28 Aralık 2024 günü İmralı Cezaevi’nde ter*ristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirdi. Parti kaynaklarından yapılan açıklamada, “Heyetimiz bugün İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşme sona ermiş ve heyetimiz geri dönmüştür. Bu görüşmenin içeriği hakkındaki bilgileri ve değerlendirmeleri heyetimiz ilerleyen saatlerde basın ve kamuoyuyla paylaşacaktır.” denildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız