Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | AKP'li Elitaş'tan çarpıcı açıklama: "Erken değil, öne alınmış seçim"

AKP'li Elitaş'tan çarpıcı açıklama: "Erken değil, öne alınmış seçim"

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak erken seçim tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Elitaş, Erken seçim değil, hava şartları nedeniyle öne alınmış seçim olabilir, ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak erken seçim tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Elitaş, Erken seçim değil, hava şartları nedeniyle öne alınmış seçim olabilir, ifadelerini kullandı.

AKP'li Elitaş'tan çarpıcı açıklama: "Erken değil, öne alınmış seçim"

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak erken seçim tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Elitaş, "Erken seçim değil, hava şartları nedeniyle öne alınmış seçim olabilir," ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLABİLİR Mİ?

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev süresi dolmadan TBMM’nin 360 milletvekilinin oyuyla erken seçim kararı alması durumunda yeniden aday olabileceğini belirten Elitaş, "Anayasada, ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir," ifadelerini kullandı.Elitaş şunları söyledi 

"14-28 Mayıs'ta millet bizi 5 yıl Türkiye'yi idare etmeye yetki verdi. Biz bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Erken seçim değil öne alınmış seçim olabilir. Şu anda iki kurum erken seçim isteyebilir. Birisi parlamento, 360 milletvekili ile seçimin yenilenmesi kararı alabilir. Veya Sayın Cumhurbaşkanı, 'Ben artık devam etmek istemiyorum' der, aday da olamaz. Ama parlamento kararı olursa Sayın Cumhurbaşkanı yeniden aday olabilir. Anayasa'da bu hüküm mevcut. Yerel ve genel seçimlerin en uygun tarihi Ekim ve Kasım aylarıdır. 2028 seçimlerinin bana göre 2027 Kasım ayında yapılması benim için uygun zamandır, doğru zamanıdır."

CHP’NİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINA YANIT

CHP’nin erken seçim çağrılarına değinen Elitaş, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yönde bir teklifi yok. Onlar sadece 'dostlar alışverişte görsün' mantığıyla hareket ediyor," şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET VE SEÇİM TARTIŞMALARI

Asgari ücretin 22 bin 104 lira olarak açıklanmasının ardından muhalefet kanadından gelen erken seçim çağrılarıyla ilgili de konuşan Elitaş, bu tartışmaların siyasi bir strateji olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız