Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Serik | Meşhur Serik Bıçağı Görücüye Çıktı

Meşhur Serik Bıçağı Görücüye Çıktı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, YÖRSİYAD ve Serik Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Yerel Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” programında, Serik’in tescilli simgesi Serik bıçağı başrole taşındı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, YÖRSİYAD ve Serik Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Yerel Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” programında, Serik’in tescilli simgesi Serik bıçağı başrole taşındı.

KAYNAK: Bülten
Meşhur Serik Bıçağı Görücüye Çıktı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, YÖRSİYAD ve Serik Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Yerel Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” projesi kapsamında, ilçenin en önemli kültürel değerlerinden biri olan Serik bıçağı görkemli bir programla tanıtıldı.

Serik Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesindeki Yörük Çadırı’nda düzenlenen etkinlik, Antalya’nın zanaat kültürünü ve el emeğini bir kez daha gündeme taşıdı.

meshur-serik-bicagi-gorucuye-cikti

Geniş Katılımlı Kültür Buluşması

Programa, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, YÖRSİYAD Başkanı Mustafa Alper Oral, siyasi parti temsilcileri, STK liderleri, bıçak ustaları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Etkinlikte zanaatkârların sabırla işlediği bıçaklar tek tek incelenirken, kurulan stantlar katılımcıların büyük ilgisini çekti.

meshur-serik-bicagi-gorucuye-cikti

“Serik Bıçağı İlçemizin Yaşayan Hafızasıdır”

Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, “Çeliğin ve boynuzun ustalıkla birleştiği, tamamen el emeğiyle şekillenen bu bıçak, yalnızca bir araç değil; ilçemizin kültürel kimliğinin bir parçasıdır. Çeliği döven, boynuzu sabırla işleyen ustalarımız sayesinde bu miras kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Onların emeği ve sanatkârlığı ilçemizin yaşayan hafızasıdır” sözleriyle bu özel sanatın kültürel kimlikteki yerine vurgu yaptı.

meshur-serik-bicagi-gorucuye-cikti

Zenginlik Sadece Tarım ve Turizmle Sınırlı Değil

Serik’in sadece tarım ve turizmde değil, kültür ve sanatta da büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Kumbul, bu değerleri koruyup geleceğe taşıma sorumluluğuna dikkat çekti. Program kapsamında, ustalar için düzenlenen plaket töreniyle emeğe teşekkür edildi. Serik Belediyesi Etnografya Müzesi ziyaret edilerek tarihî yolculuğa devam edildi, Proje paydaşları arasında karşılıklı plaket takdimleri gerçekleştirildi.

Program, yerel değerlerin korunması ve tanıtılması konusundaki kararlılık mesajlarıyla, çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız