Antalya'da kurbağa avlayan yılan vatandaşlar tarafından gözleme ikram edildi Antalya'da kurbağa avlayan yılan vatandaşlar tarafından gözleme ikram edildi

 Bu pratik, kolay ve lezzetli tarifle kahvaltı sofranızı renklendirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt ya da su
  • 1 küçük boy patates (rendelenmiş)
  • Birkaç dal ıspanak yaprağı
  • 1 orta boy yumurta
  • Göz kararı lor peyniri
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu (veya normal un)
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam kimyon
  • 2 kaşık sıvıyağ

Adım Adım Sebzeli Pankek Yapımı

1. Sebzeli Karışımı Hazırlayın
Büyük bir kaba rendelenmiş patates, doğranmış ıspanak, süt ve yumurtayı ekleyin. Karışımı iyice çırpın.

2. Un ve Baharatları Ekleyin
Başka bir kapta yulaf unu, tam buğday unu (veya normal un) ve baharatları birleştirin. Ardından sebzeli karışıma yavaşça ekleyin.

3. Tavayı Isıtın ve Pişirme İşlemine Geçin
Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Pankek hamurundan küçük kepçelerle dökerek, her tarafını altın kahverengi olana kadar 2-3 dakika pişirin.

4. Servise Hazırlayın
Pişen pankekleri kağıt havluyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Sıcakken üzerine bir tutam tuz serpin ve keyfini çıkarın.

Kaynak: Haber Merkezi