Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında geliyor. 20. gün iftar menüsünde geleneksel tatlardan Oğma Çorbası, İçli Köfte, Piti, Mantar Kavurması, Nişasta Helvası var. Kültür Portalı'ndan Oğma Çorbası, İçli Köfte, Piti, Mantar Kavurması ve Nişasta Helvası tarifleri şöyle:

Oğma Çorbası

Oğma Çorbası Tarifi

Oğma Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, kırmızı toz biber, nane

Oğma Çorbası Nasıl Yapılır?

Su bir tencereye konarak kaynatılır. Bu sırada, başka bir kapta un yavaşça serpilerek karıştırılır. Karışım sert bir hamur haline getirilir ve avuç içinde yuvarlanarak mercimek büyüklüğünde taneler oluşturulur. Ardından kaynayan suyun içine yavaşça dökülür ve karıştırılır. 8-10 dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır ve üzerine bir su bardağı soğuk su eklenir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilir, kızarmaya başladığında toz biber ilave edilerek kavrulur. Sonrasında bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir ve servis edilir.

İçli Köfte

Gendeme çorbası ya da Töğmeken denediniz mi? 28. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Gendeme çorbası ya da Töğmeken denediniz mi? 28. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Malzemeleri

İç Malzemesi:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 100 gram iri çekilmiş ceviz

Dış Malzemesi:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gram iki çekimli kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı un

İçli Köfte Nasıl Hazırlanır?

İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir, üzerine kıyma eklenerek kavrulur. Ardından maydanoz ve ceviz eklenir. Ocaktan indirildikten sonra içine salça, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Dış malzeme için bulgur ve kıyma önceden yoğrulur. Eller ıslatılarak hamur yoğrulur ve ardından diğer malzemeler eklenerek yoğurma işlemi tamamlanır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlanarak ortası oyulur ve içine kıymalı harçtan 3 çorba kaşığı kadar doldurulur. Açık kalan kısım parmak uçları yardımıyla kapatılır. İçli köfteler tuzlu suda haşlanabileceği gibi bol yağda da kızartılabilir.

Mantar Kavurması

Mantar Kavurması Tarifi

Mantar Kavurması Malzemeleri

  • 1/2 kilogram mantar
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 kaşık tereyağı

Mantar Kavurması Nasıl Yapılır?

Mantarlar temizlenir, bol suyla yıkanır ve küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. Biberler ve domates de doğranarak eklenir. Bir süre kavrulduktan sonra mantarlar ilave edilir ve yaklaşık 10-15 dakika daha kavrulur. Sıcak olarak servis edilir. İsteğe bağlı olarak su eklenir, ancak su eklenmeden de pişirilebilir.

Nişasta Helvası

Nişasta Helvası Tarifi

Nişasta Helvası Malzemeleri

  • 2 Su Bardağı Nişasta
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • Süslemek için ceviz içi

Nişasta Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker, nişasta ve su tencereye konularak ateş üzerinde karıştırılır ve katılaşana kadar pişirilir. Piştikten sonra dinlendirilerek servis edilir.

Ramazan İmsakiyesi 2024 belli oldu: Sahur ve iftar saatleri ne zaman? Ramazan İmsakiyesi 2024 belli oldu: Sahur ve iftar saatleri ne zaman?

Kaynak: Haber Merkezi