1990'lı yillarda bir kanun vardı. 'NEREDEN BULDUN" kanunu Öyle sanıyorum ki birilerinin işine gelmemiş olacak ki, sonradan bu yasa yürürlükten kaldırıldı.

Ne diyordu o kanun; En ufak devlet memurundan itibaren, Cumhurbaşkanına kadar gerek siyasette gerek bürokraside idare ve tüm yönetimlerde, devletin tüm kademelerinde görev yapan insanların sahip oldukları, menkul ve gayri menkul mal varlıklarının hesabı belli zaman aralılarında sorulurdu.

Hatta o yıllarda benim 67 model 5. El hurda bir opel arabam vardı. Devlet sormuştu bana: Bu arabayı nereden buldun ? demişti. Ben de yana yakıla, sitemli bir şekilde cevap vermiştim. Ekmek paramdan aylık taksitler halinde ödediğimi kahrolarak beyanda bulunmuştum. "Bana gelinceye kadar esas malı götürenlere karşı bu yasayı çalıştırı." Şeklinde de beyannamenin altına not düşmüştüm. Hatta bu sitemimden dolayı o tarihlere devletten kayda değer bir de zılgıt yemiştim. Şimdi bakıyorum da ortalık toz duman, kimin eli kimin cebinde, parayı kim getiriyor, malı kim götürüyor, kim fakir kim zengin, kim aç, kim tok, kim hırlı kim hırsız, kim mafya, kim masum, kim haklı kim haksız, kim vatandaş, şaşırıp kalıyor insan.

Bakıyorsunuz löküs bir arabanın direksiyonunda kolları, omuzları, boynu döğmeli ufacık bir zübbe, kırmızı ışıkta yayanın üzerine araba sürüyor, itiraz etmek mümkün mü, arabadan inim ana avrat girişiyor masum yayaya," tam tersine "ÖZÜR DİLE BENDEN, EL HAREKTİNLE BENİM YOLUMA ENGEL OLDUN "diyor. Bir elinde saldırma vurmaya hazır. Af edersiniz bu zübbe kim, o araba kimin,kimin parasıyla satın alındı, bu tür olayların sayısı çok fazla ,kurumlarımızda da benzeri zenginlik işaretleri löküs yaşam araçlarına tanık oluyoruz. Yukarıya doğru gittikçe olay daha da azdırılıyor. Toplumda israf ve şatafat aldı başını gidiyor. Bir de semt pazarlarına gelen giden alış veriş yapan vatandaşlarımızın genel profiline bakıldığında içimiz yanıyor.

Ülkemizi yöneten kurumlarımızın ve yöneticilerimizin bu umumi manzaradan haberdar olarak hem ekonomi, hem güvenlik, hem sürdürülebilir adaletli yaşam koşullarında her vatandaşımızın huzur içinde olabilmeleri bakımından eksik olan her şeyin hitam edilmesi gerekir. ÖZELLİKLE VE BİLHASSA 85 MİLYON İNSANIMIZIN HALEN SAHİP OLDUĞU MAL VE MÜLKÜ HANGİ YOLLARDAN VE NE ŞEKİLDE ELE ETTİĞİ KONUSUNDA "NEREDEN BULDUN "KANUNUNUN YENİDEN GERİ GETİRİLMESİ; SOSYAL ADALET KAVRAMININ DENGELENMEI İÇİN KAÇINILMAZ DURUMDADIR.