Akdeniz Gerçek | Muratpaşa | Muratpaşa Fener'de Gece Operasyonları

Muratpaşa Fener'de Gece Operasyonları

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Litvanya Kültür Parkı çevresinde gece geç saatlere kadar çevreye rahatsızlık veren ve mahalleliyi tehdit eden gruplara yönelik emniyet ekipleri kapsamlı denetimler başlattı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Litvanya Kültür Parkı çevresinde gece geç saatlere kadar çevreye rahatsızlık veren ve mahalleliyi tehdit eden gruplara yönelik emniyet ekipleri kapsamlı denetimler başlattı.

Muratpaşa Fener'de Gece Operasyonları
KAYNAK: Dha

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Fener Mahallesi’nde, eski adıyla "Huzur Parkı" olarak bilinen Litvanya Kültür Parkı çevresinde yaklaşık bir yıldır süregelen asayiş sorunları, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla çözüme kavuşuyor.

doner-bicakli-saldiri-olmustu-muratpasa-fenerde-gece-operasyonlari

Bölge sakinlerinin; akşam saatlerinde yolların kapatılması, yüksek sesle müzik yayını ve alkol alarak çevreye rahatsızlık verilmesi yönündeki yoğun şikayetleri üzerine başlatılan operasyonlar, mahallelinin huzurunu geri getirmeyi hedefliyor.

doner-bicakli-saldiri-olmustu-muratpasa-fenerde-gece-operasyonlari​​​​​​​

Litvanya Parkı Huzur Uygulaması

"Litvanya Parkı Huzur Uygulaması" adı altında 25 Şubat'tan bu yana aralıksız sürdürülen denetimler, bölgedeki yasa dışı ve rahatsız edici faaliyetlerin boyutunu da gözler önüne serdi.

doner-bicakli-saldiri-olmustu-muratpasa-fenerde-gece-operasyonlari

Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ile yaya bekçi devriyelerinin her gün 21.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirdiği şok baskınlarda bugüne kadar 1205 şahıs sorgulandı. Denetimlerin trafik ayağında ise 417 araç ve 105 motosiklet kontrol edilirken, kamu huzurunu bozan ve kural ihlali yapan 54 araca yönelik 105 bin TL'yi aşan idari para cezası uygulandı.

doner-bicakli-saldiri-olmustu-muratpasa-fenerde-gece-operasyonlari

"Döner Bıçaklı Saldırı Oldu"

Bölgedeki bir sitenin yöneticisi olan Caner Turgut, yaşanan süreci mahalle sakinleri adına değerlendirirken, "Mahalle sakinleri olarak huzurumuz kaçmış durumdaydı. Son zamanlarda Emniyet Müdürlüğü'nün veya Antalya Valiliği'nin yaptığı müdahaleler, gönderdiği ekipler sayesinde biraz toparlanmaya başladı. Ekipler burada olduğu süre boyunca sıkıntı yok. Ekipler gittiği an, bilmiyorum takip mi ediyorlar, gözetliyorlar, birbirlerine haber mi veriyorlar, gençler hemen buraya toparlanmaya başlıyor. Ekip gelince dağılıyor, ekip gidince tekrar toparlanıyorlar. Tam bitmiş değil sıkıntımız. Burada araçların bagajlarında oturup içki içip, yüksek sesle müzik dinliyorlar, kız arkadaşlarıyla takılıyorlar. Hepsini anlıyorum, gençler, tamam ama mahallenin huzurunu kaçırmaya başladılar. Birçok mahalle sakinimiz uyarı yaptığı halde onlarla kavga edip, tehdit ediyorlar. Burada döner bıçaklı saldırı oldu geçmiş dönemde. Emniyet birimlerine ayrı ayrı çok teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız