Antalya’nın Akdeniz’e açılan penceresi Ziya Gökalp Kent Parkı, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 2. Çiçek Desenleri Günleri ile görsel bir şölene ev sahipliği yaptı. Belediye bünyesinde üretilen tagetes, karanfil, petunya ve zinnia cinsi 130 bin dal çiçeği tuval olarak kullanan lise öğrencileri, iki gün süren yoğun bir çalışmayla kendi desenlerini toprağa nakşetti.

9 Liseden Kıyasıya Rekabet
Antalya’nın seçkin 9 lisesinden öğrencilerin görsel sanatlar öğretmenleri rehberliğinde katıldığı organizasyonda, tasarım aşamasından çiçeklerin sabitlenmesine kadar her adım büyük bir titizlikle yürütüldü. Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalışmaları yerinde inceleyerek öğrencilerin yaratıcı süreçlerine ortak oldu.

Zirve Antalya Anadolu Lisesi’nin Oldu
Jüri değerlendirmesinin ardından, Antalya’nın tarihini ve ruhunu yansıtan tasarımlar ödüllendirildi. Birinci, güneş içerisine yerleştirilmiş akrep figürüyle Antalya Anadolu Lisesi (30 bin TL ödül) oldu. İkinci ise kuyruklu at figürüyle ATSO Güzel Sanatlar Lisesi ve üçüncü Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi oldu.

"Şehrimizin Güzelliklerini Dünyayla Buluşturuyoruz"
Ödül töreninde gençleri kutlayan Başkan Ümit Uysal, etkinliğin sadece bir yarışma değil, bir kent kimliği çalışması olduğunu belirtti. Uysal, "Burada asıl yapmak istediğimiz şey, şehrimizin güzelliklerini doğanın harika ürünleri olan çiçeklerle birleştirerek, şehrimizin üretim kapasitesinin de altını çizip bunu dünyayla buluşturmak. Çocuklarımızı estetiğe, sanata, üretime, birlikte kolektif iş yapmaya ve takım ruhuna özendirmek için harika bir çalışma oldu” dedi.
Mitolojiden Antalyaspor’a Uzanan Simge: Akrep
Birincilik ödülünü alan ekipten Asya Bengü Sağlam, çalışmalarının derin bir anlam taşıdığını dile getirdi. Sağlam, "Antalya’mızın mitolojik tarihinde yer alan Pamfilya ve Likya krallıklarının sembolü olarak gösterilen akrebi temsil etmek istedik. Akrep, yenilgiye karşı koymayı ve rekabeti simgeliyor. Aynı zamanda Antalyaspor’un da sembolü. Çalışmamızda Antalya’nın denizine ve güneşine de yer verdik. Muratpaşa Belediyesi’nin bize bu fırsatı sunması çok değerli. Burada arkadaşlarımızla sosyalleştik, eğlendik ve çok güzel bir deneyim yaşadık” dedi.