Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37°
Akdeniz Gerçek | Muratpaşa | Antalya Kent Hafızasının Sembol İsmi Gürkut Acar Güzeloba'da Ölümsüzleşiyor

Antalya Kent Hafızasının Sembol İsmi Gürkut Acar Güzeloba'da Ölümsüzleşiyor

Antalya'da hukuk, siyaset ve basın dünyasında derin izler bırakan Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Antalya Milletvekili ve eski Antalya Barosu Başkanı Gürkut Acar'ın adının, vefatının birinci yıl dönümünde Muratpaşa ilçesindeki Güzeloba Mahallesi'nde bir parka verilmesi teklif edildi.

Antalya'da hukuk, siyaset ve basın dünyasında derin izler bırakan Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Antalya Milletvekili ve eski Antalya Barosu Başkanı Gürkut Acar'ın adının, vefatının birinci yıl dönümünde Muratpaşa ilçesindeki Güzeloba Mahallesi'nde bir parka verilmesi teklif edildi.

KAYNAK: Banu Yapar
Antalya Kent Hafızasının Sembol İsmi Gürkut Acar Güzeloba'da Ölümsüzleşiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Antalya Milletvekili, geçmiş dönem Antalya Barosu ile eski CHP Antalya İl Başkanı ve Akdeniz Gerçek yazarımız Gürkut Acar, 13 Temmuz 2025'te 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kent sakinlerini ve sevenlerini derinden sarsan bu acı kaybın birinci yıl dönümü yaklaşırken, Acar'ın adının Güzeloba'da parka verilmesi, 1 Temmuz 2026 Çarşamba günü gerçekleştirilecek Muratpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi toplantısında görüşülecek.

Gürkut Acar'ın Adı Parka Verilecek

Muratpaşa Belediyesi Temmuz Meclisi'nde ele alınacak olan gündemin 23. maddesi, Güzeloba Mahallesi Havaalanı Caddesi 2163 Sokak ile 2166 Sokak kesişiminde bulunan parka 'Avukat Gürkut Acar Parkı' isminin verilmesini konu alıyor. Mecliste İsim Verme Komisyonu raporunun detaylıca görüşülmesine ilişkin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 26 Haziran 2026 tarih ve 1168 sayılı yazısı meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Kararın geçmesi ve kentin değerli siyasetçisinin adının, her gün yüzlerce vatandaşın nefes aldığı bir alanda tabelaya yazılması bekleniyor.

Gürkut Acar Kimdir?

Gürkut Acar, 4 Eylül 1948 tarihinde Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren ve serbest avukat olarak uzun yılalr çalışan Gürkut Acar, Antalya Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

2000-2002 yılları arasında Antalya Baro Başkanlığı görevini üstlenen Gürkut Acar, Türkiye Barolar Birliği Delegesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi oldu.

1995 seçimlerinde CHP Antalya 4. sıra, 1999 seçimlerinde ise 3. sıra milletvekili adayı oldu. 2011 yılında CHP'den Antalya milletvekili seçildi. 2011-2013 yılları arasında TBMM CHP Grubu Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Acar TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olarak görev aldı. Fransızca bilen Gürkut Acar evli ve 2 çocuk babasıydı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız