Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Mersin’e Dev Kamu Yatırımı:469 Proje Devrede

Mersin’e Dev Kamu Yatırımı:469 Proje Devrede

Mersin’de tarımdan eğitime birçok alanda 469 proje yürütülüyor. 2025’te yatırımlar için kentte 17 milyar TL harcandı.

Mersin’de tarımdan eğitime birçok alanda 469 proje yürütülüyor. 2025’te yatırımlar için kentte 17 milyar TL harcandı.

Mersin’e Dev Kamu Yatırımı:469 Proje Devrede

Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında düzenlenen 2025 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kent genelindeki kamu yatırımları ve projeler ele alındı. Toplantıda, Mersin’in büyüme hedefleri doğrultusunda yürütülen projeler masaya yatırıldı.

Toplam Yatırım Bedeli 231 Milyar TL’yi Aştı

Vali Atilla Toros, Mersin’de 2025 yılı itibarıyla toplam yatırım bedeli 231 milyar 206 milyon 342 bin TL olan 469 projenin yürütüldüğünü açıkladı. Bu projelerin 141’inin tarım, 94’ünün eğitim, 49’unun ulaştırma ve haberleşme, 23’ünün enerji, 22’sinin turizm, 17’sinin sağlık, 3’ünün imalat, 1’inin konut ve 119’unun diğer kamu hizmetleri alanında yer aldığı bilgisi verildi.

2025’Te Mersin’e Dev Kamu Yatırımı469 Proje Devrede

2025 Harcaması 17 Milyar TL’yi Aştı

Yatırımların mali boyutuna da değinen Toros, bu projeler kapsamında tamamlanan ve devam eden 311 proje için 2025 yılı içinde 17 milyar 428 milyon 165 bin TL harcama yapıldığını belirtti.

“Koordinasyon, Hız ve Verimlilik Sağlayacak”

Projelerin etkin ve verimli yürütülmesi adına kamu kurumları arası iş birliğinin kritik önem taşıdığına dikkat çeken Vali Toros, “Mersin’e değer katacak yatırımların hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Toros, Mersin’e kazandırılan projeler için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili tüm bakanlıklar ve devlet kurumlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız