Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
27°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Mersin'de YKS Heyecanı: Kapı Kapanırken Saniyelerle Yetiştiler

Mersin'de YKS Heyecanı: Kapı Kapanırken Saniyelerle Yetiştiler

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu TYT Mersin'de de başladı. Bazı adaylar, saat 10.00'da kapanan kapılardan saniyelerle geçerek sınava girebildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu TYT Mersin'de de başladı. Bazı adaylar, saat 10.00'da kapanan kapılardan saniyelerle geçerek sınava girebildi.

KAYNAK: İHA
Mersin'de YKS Heyecanı: Kapı Kapanırken Saniyelerle Yetiştiler

Türkiye genelinde milyonlarca üniversite adayının ter döktüğü YKS maratonunun ilk aşaması olan TYT oturumu için Mersin'de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir hareketlilik yaşandı. Aileleriyle birlikte sınav merkezlerine giden öğrencilerin büyük bir bölümü binalara erkenden giriş yaparken, bazı adaylar için zamanla yarış son ana kadar devam etti.

Kapıda Saniyelerle Yarıştılar

Sınav binalarına giriş için belirlenen son an olan saat 10.00'da kentteki çeşitli okullarda hareketli anlar kaydedildi. Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi ile Erdem Meslek Yüksekokulu'nda görevliler tarafından son uyarılar yapılırken, kapıların kapanmasına saniyeler kala koşarak gelen bazı öğrenciler son anda binalara girmeyi başardı. Saat 10.15'te sınavın başlamasıyla birlikte adaylar içeride soruları yanıtlarken, velilerin de okul dışındaki bekleyişi başladı.

Aileler ve Muhtar Okul Önünde Bekledi

Öğrencileri Erdemli Fen Lisesi'ndeki sınav merkezine getiren Türbe Mahallesi Muhtarı Ali Salma, sınava katılan herkesin iyi puanlar alarak emeklerinin karşılığını bulmasını dilediğini ifade etti.

Çocuğunu sınava getiren velilerden Kurtuluş Köşker ise hazırlık sürecini anlatarak, "Lise 1'inci sınıftan bu yana hazırlanıyor. Son bir senedir daha profesyonel olarak özel ders aldı ve eğitim koçuyla beraber eksiklerini tamamlamaya çalıştı. Sınav merkezlerinde deneme sınavlarına da girdi. Şimdi bekliyoruz, inşallah ektiğini biçecek" dedi.

Okul önünde bekleyen bir diğer veli Gülistan Sevim ise sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileyerek, adayların umdukları sonuçları elde etmelerini temenni ettiğini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız