Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinasyonunda gerçekleştirilen “Sağlık Turizminde Komplikasyon Sigortaları” başlıklı eğitim programı, farklı meslek komitelerinin iş birliğiyle düzenlendi. Programa, sağlık, sigortacılık ve turizm sektörlerinden çok sayıda temsilci katıldı. Toplantıda Hamit İzol da yer alarak çalışmaları yakından takip etti.

ÜÇ OTURUMDA KRİTİK KONULAR ELE ALINDI
Üç ayrı oturumdan oluşan programda, komplikasyon sigortalarının sağlık turizmindeki rolü kapsamlı şekilde değerlendirildi. İlk oturumda Ender Günay, sağlık turizmine özel sigorta modellerini anlattı. İkinci oturumda Levent Uyanıker, uluslararası uygulamaları ve ülkeler arası karşılaştırmaları paylaştı. Son oturumda A. Gökhan Kerem, Türkiye’deki mevcut uygulamalar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Programda, hasta güvenliği, kurumların sorumlulukları ve olası risklerin nasıl yönetileceği detaylı şekilde ele alındı.
“GÜVEN, HİZMET KALİTESİ KADAR BELİRLEYİCİ”
Programın açılışında konuşan Yasemin Taş, sağlık turizminde güven unsurunun kritik rolüne dikkat çekti. Taş "Sağlık turizminde çoğu zaman göz ardı edilen başlıklardan biri risk ve güven yönetimidir. Yurt dışından gelen hastalar için yalnızca hizmet kalitesi değil, o hizmetin arkasındaki güven duygusu belirleyici olur" dedi.

“KOMPLİKASYON SİGORTASI GÜVEN TAAHHÜDÜDÜR”
Taş, sağlık hizmetlerinde her sürecin planlandığı gibi ilerlemeyebileceğini vurgulayarak, sistemin kriz anındaki işleyişinin önemine dikkat çekti. Taş, "Hasta kendini güvende hissediyor mu, süreç net mi, sistem hazırlıklı mı? Bu soruların yanıtı güveni belirler. Komplikasyon sigortaları yalnızca mali bir araç değil, aynı zamanda bir sorumluluk taahhüdüdür" diye konuştu.
