Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Mersin’de Patlayarak Yanan Tanker 26 Bin Litre Yakıt Taşıyormuş!

Mersin’de Patlayarak Yanan Tanker 26 Bin Litre Yakıt Taşıyormuş!

Mersin Toroslar’da seyir halindeyken alev alan ve peş peşe patlamalar yaşayan mazot tankeri, 7 bin 863 litre benzin ve 18 bin 142 litre mazot taşıyordu. İtfaiyenin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyük bir facianın önüne geçildi.

Mersin Toroslar’da seyir halindeyken alev alan ve peş peşe patlamalar yaşayan mazot tankeri, 7 bin 863 litre benzin ve 18 bin 142 litre mazot taşıyordu. İtfaiyenin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyük bir facianın önüne geçildi.

KAYNAK: İHA
Mersin’de Patlayarak Yanan Tanker 26 Bin Litre Yakıt Taşıyormuş!

Olay, Toroslar ilçesi Camili Mahallesi sınırlarında, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu serbest bölge bağlantılı yolda yaşandı. Ebubekir Güven idaresindeki 26 VF 647 plakalı tanker, seyir halindeyken yanmaya başladı. Sürücü yangını fark ederek aracı sağ şeride çekti ve kendini dışarı attı. Durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Peş Peşe Patlamalar Yaşandı

Bölgeye polis ekipleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akdeniz İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Tanker alevler içinde kalırken, gökyüzü kara dumanlarla kaplandı. Zaman zaman peş peşe patlamalar meydana geldi ve araç adeta bir alev topuna döndü.

akdenizgerceklitre-yakit-2.webp

Facia Önlenmiş Oldu

İtfaiye ekipleri kontrollü ve yüksek risk içeren bir müdahale başlattı. Merdivenli araçlardan üstten üç ayrı ekiple köpük ve su kullanılarak yoğun bir söndürme operasyonu gerçekleştirildi. Ekiplerin profesyonel müdahalesi sayesinde olayda hiç yaralanma yaşanmadı. Trafik ekiplerinin yolu kapatmasının ardından diğer destek ekipler de bölgeye yönlendirildi.

26 Bin Litre Yakıt Bulunuyordu

Patlayan tankerde 7 bin 863 litre benzin ve 18 bin 142 litre mazot bulunuyordu. Oluşabilecek büyük facianın önüne, itfaiyenin hızlı ve doğru müdahalesiyle geçildi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları yapıldı ve yol tek şeritten kontrollü şekilde trafiğe açıldı. Zeminde biriken köpük ve akaryakıt, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizlendi.

akdenizgerceklitre-yakit-3.webp

Olayla İlgili İnceleme Devam Ediyor

Yangının ardından tanker tamamen kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma ve inceleme çalışmaları sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız