Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Mersin’de Kadınların Emeği Markalaşmayla Parlıyor!

Mersin’de Kadınların Emeği Markalaşmayla Parlıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik destekleri, kentteki üretici kadınların ekonomik özgürlük kazanmasına ve markalaşmalarına katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik destekleri, kentteki üretici kadınların ekonomik özgürlük kazanmasına ve markalaşmalarına katkı sağlıyor.

KAYNAK: İHA
Mersin’de Kadınların Emeği Markalaşmayla Parlıyor!

Mersin’de kadın girişimciler, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerle kendi markalarını oluşturma yolunda önemli adımlar atıyor. Özellikle stant ve tanıtım imkanları, üretici kadınların ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmasını sağlıyor. Bu desteklerden faydalanan üretici Hülya Serbest, ‘No18 Seramik ve Takı’ markasıyla hem seramik hem de takı üretiminde fark yaratıyor.

akdenizgercekmersinde-kadinlarin-2.webp

Zorluklarla Başlayan Hikaye

Üretim yolculuğuna soğuk porselen ve polimer kil ile takılar yaparak başlayan Serbest, pandemi döneminde evinde kurduğu atölyede üretime devam etti. Kendi imkanlarıyla markasını yaşatmaya çalışan Serbest, bu süreçte Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle üretimini genişletti:

"10 yıldır evde bir atölyem var. Polimer kil ile yaptığım ürünleri online satıyordum ama işler istediğim gibi gitmedi. Bir dönem bırakmak zorunda kaldım. İşlerimin çıkmaza girdiği dönemde Büyükşehir Belediyesi tanıştım ve Trafik Parkta stant açma imkanı buldum"

akdenizgercekmersinde-kadinlarin-3.webp

“Büyükşehir Desteğiyle Üretim Kapasitesi Arttı”

Büyükşehir Belediyesinin sağladığı ücretsiz stant desteği sayesinde gelir elde ederek fırın alabildiğini belirten Serbest, üretim kapasitesini artırdığını vurguladı:

"Büyükşehir yanımda olmasaydı, şu an burada oturup bunları konuşamayacaktık. Hala evde üretmeye devam ediyor olacaktım ama bu kadar duyulmayacaktı. Başkan Vahap Seçer ve Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in biz kadınlara büyük destekleri var. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinin projeleri de bütün kadınlara dokunuyor."

akdenizgercekmersinde-kadinlarin-4.webp

“Kadınların Özgüveni Artıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sunduğu desteklerin birçok şehirde olmadığını belirten Serbest, bu imkanların kadınların özgüvenini artırdığını söyledi:

"Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz stantlar sağlaması, tanıtımımızı yapması çok kıymetli. Bu sayede birçok kadın kendini ve yeteneğini geliştirdi, özgüven kazandı. Kadınların artık kendine güveni geldi ve yeni işlere adım atıyorlar."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız