Mersin’in Tarsus ilçesinde Çocuk Hakları Günü 3 farklı noktada büyük coşkuyla kutlandı. Tarsus Belediyesi tarafından 'Dünya Çocuk Hakları Günü' kapsamında kentin üç farklı noktasında düzenlenen etkinlikler, yüzlerce çocuğun katılımıyla şenlik havasında geçti.

Etkinlikler Eş Zamanlı Olarak Düzenlendi
Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan programlar; Yunus Emre Mahallesi Çadır Bölgesi, Fahrettin Paşa Mahallesi Özgür Çocuk Parkı ve Pelin Kıyga (Yaşot) Parkında eş zamanlı olarak düzenlendi.
Minikler Doyasıya Eğlendi
Kukla gösterileriyle başlayan etkinlikler, resim atölyeleri, yüz boyama faaliyetleri ve geleneksel çocuk oyunlarıyla devam etti. Yapılan aktivitelerde minikler doyasıya eğlendi. Gün içinde tekrar eden etkinliklerde çok sayıda çocuk programa katılma fırsatı buldu.
Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda çocukların neşesi ve enerjisi etkinlik alanlarına renk kattı.

Çocuk Hakları İçin Önemli Bir Gün
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 20 Kasım’ın çocuk haklarına dikkat çeken önemli bir gün olduğunu vurguladı. Boltaç, "Bu özel gün yalnızca bir kutlama değil; çocuklarımızın güvenli, mutlu ve özgür bir geleceğe sahip olması için hepimize düşen sorumluluğu hatırlatıyor. Üç farklı mahallede düzenlediğimiz etkinliklerde onların kahkahalarına ortak olmak bizler için büyük mutluluk. Çocuklarımızın sesini duyan, onları koruyan ve destekleyen bir anlayışı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.