Akdeniz Gerçek | Mersin | Faciadan Dönüldü: Yanan TIR'dan Sürücü Son Anda Kurtuldu!

Faciadan Dönüldü: Yanan TIR'dan Sürücü Son Anda Kurtuldu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde, refüje çarptıktan sonra devrilen elyaf yüklü bir tır alev alarak tamamen yandı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, refüje çarptıktan sonra devrilen elyaf yüklü bir tır alev alarak tamamen yandı.

Faciadan Dönüldü: Yanan TIR'dan Sürücü Son Anda Kurtuldu!

Mersin’in Tarsus ilçesinde, refüje çarptıktan sonra devrilen elyaf yüklü bir tır alev alarak tamamen yandı. Facianın eşiğinden dönülen kazada sürücü vatandaşların yardımıyla araçtan sağ olarak çıkarıldı.

Kaza Anında Alev Topuna Döndü

Olay, Pozantı-Tarsus Otoyolu Karakütük Damlama mevkisinde meydana geldi. Sürücüsünün isminin Y.A. olduğu öğrenilen elyaf yüklü TIR, henüz bilinmeyen bir nedenle refüje çarpıp devrildi. Çarpmanın ardından TIR bir anda alev aldı ve kısa sürede alev topuna döndü.

Sürücü Araçtan Son Anda Kurtarıldı

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, hızla devrilen TIR'a müdahale ederek sürücüyü araçtan çıkardı. Neyse ki, sürücü kazayı yara almadan atlattı.

Otoyol Savaş Alanına Döndü

Yangınla birlikte TIR'da yüklü olan elyaflar yola savruldu, otoyol adeta savaş alanına döndü. Yoğun duman gökyüzünü kaplarken, TIR'ın lastiklerinin patladığı da bildirildi. Güvenlik gerekçesiyle otoyol geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının ardından trafik kontrollü şekilde yeniden açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız