Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat’ın Kaderi Bu Projeyle Değişiyor, Tarihi Hamle

Manavgat’ın Kaderi Bu Projeyle Değişiyor, Tarihi Hamle

MATSO ve Manavgat OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSBÜK Bölge İstişare Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi.

MATSO ve Manavgat OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSBÜK Bölge İstişare Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi.

KAYNAK: Bülten
Manavgat’ın Kaderi Bu Projeyle Değişiyor, Tarihi Hamle

Toplantıda; Manavgat OSB’nin mevcut durumu, altyapı hazırlıkları ve sanayicilerin merakla beklediği ön tahsis süreçleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Başkan Güngör, yatırımcı taleplerinin değerlendirilmesi ve bölgenin üretim üssü haline getirilmesi amacıyla yürütülen girişimleri en üst düzey yetkililere detaylarıyla aktardı.

Manavgat'ın Geleceği İçin Startejik Bir Hamle

Başkan Seydi Tahsin Güngör, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde Manavgat OSB’nin kentin ekonomik kaderini değiştirecek tarihi bir dönüşüm noktası olduğunu vurguladı. Güngör, “Manavgat OSB ile sadece bir yatırım sürecinden değil, Manavgat’ın kaderini değiştiren tarihi bir dönüşümden söz ediyoruz. Bu proje, yıllardır hayal edilen üretim gücünü, istihdam artışını ve katma değerli ekonomiyi gerçeğe dönüştüren en büyük adımdır. Hedefimiz 2026 yılı içerisinde yatırım sürecini başlatarak ekonomik bir ivme kazandırmanın yanı sıra Manavgat’ı bölgemizde örnek gösterilen bir sanayi ve üretim üssü haline getirmektir” sözleriyle ifade etti.

Ön Tahsis Sürecinde Kararlılık Mesajı

Yatırımcıya netlik kazandırılması ve OSB’nin bir an önce üretime açılması için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Güngör, ön tahsis sürecinin kritik bir eşik olduğunu söyledi. İş dünyasının beklentilerine dikkat çeken Başkan Güngör, “Sürecin hızla tamamlanması, yatırımcıya netlik kazandırılması ve OSB’nin bir an önce üretime açılması adına tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini vurguladık. Manavgat iş dünyasının uzun yıllardır büyük bir beklentiyle takip ettiği Manavgat Organize Sanayi Bölgemizin artık somut yatırım ve üretim aşamasına taşınması için yoğun çaba gösteriyoruz” dedi.

Destek Veren Kurumlara Teşekkür

Başkan Güngör, Manavgat OSB’nin bugüne gelmesinde emeği geçen isimlere teşekkürlerini sunarak; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal’ın desteklerinin Manavgat iş dünyası için çok değerli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız