Isparta'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK kız yurdunda kalan yaklaşık 40 öğrenci, tükettikleri yemekten sonra yaşadıkları bulantı ve kusma şikayetleriyle acilen Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Tedavi için Acil Servise alınan öğrencilerden bazıları, dün akşam tüketilen tavuk yemeğinden kaynaklanan olası bir zehirlenme ihtimali üzerinde duruyor.

Tavuk Yemeği İle İlgili 17'si Dün, 23'ü Bugün Hastaneye Başvurdu

KYK yurdunda dün akşam servis edilen tavuk yemeğini tüketen öğrencilerden 17'si dün, geri kalan 23 öğrenci ise bugün hastaneye başvurdu. Hasta olan öğrencilerin çoğunluğunun aynı öğün tavuk yediği belirlendi, ve zehirlenme olasılığı üzerinde titizlikle duruluyor.

KYK Genel Müdür Yardımcısı Denetim Yaptıktan Sonra Soru İşaretleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, bir önceki gün KYK yurtlarını ziyaret ederek özellikle yemekleri denetlemişti. Ancak, bu denetimin ardından ortaya çıkan zehirlenme olayı, yapılan denetimlerin etkinliği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

ispartada-kyk-yurtlarina-bu-yil-14-bin-610-ogrenci-yerlesti-001

Kaynak: Kamer Durdu