Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programı, yangın ve afetlere müdahale konusunda kurumlar arası iş birliğini artırmayı amaçladı. Burdur merkez ve ilçelerinin yanı sıra Afyon’un Sandıklı ve İscehisar ilçelerinden gelen katılımcılar, iki gün süren eğitimlerde bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Programın ilk gününde Burdur Belediyesi Konferans Salonu’nda teorik eğitimler verildi. Eğitimde; yangına müdahale esasları, olay yeri yönetimi, kriz ve risk yönetimi, ekip koordinasyonu, yangın söndürme araçları ve kişisel koruyucu donanım kullanımı gibi konular ele alındı.

16 Bölgeden 96 Personel Burdur’da Tatbikat Eğitimine Katıldı

Mersin’de At Süren Gence Alkol Cezası!
Mersin’de At Süren Gence Alkol Cezası!
İçeriği Görüntüle

Tatbikatlarla Gerçek Sahada Eğitim Gerçekleştirildi

Eğitimin ikinci günü Burdur Belediyesi’ne ait eski otogar alanındaki İtfaiye Eğitim Sahası’nda uygulamalı tatbikatlarla devam etti. Katılımcılar ev, araç, orman ve endüstriyel yangınlara müdahale senaryolarının yanı sıra sel, çığ, heyelan, deprem ve trafik kazası tatbikatlarını sahada birebir uyguladı.

Eğitim sonunda tüm katılımcılara Burdur Belediyesi tarafından sertifika verildi.

16 Bölgeden 96 Personel Burdur’da Tatbikat Eğitimine Katıldı

Kriz Yönetimine Ağırlık Verdik

Eğitimin ardından açıklama yapan Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, eğitimin asıl amacının farklı bölgelerden gelen ekiplerle koordineli çalışabilme becerisini artırmak olduğunu belirtti. Ballak, "Bugün burada 16 bölgeden 96 itfaiyecinin temel itfaiyecilik ve arama kurtarma eğitimlerini tamamladık. Eğitimlerimiz iki gün sürdü. Teorikte yangına müdahale, olay yeri yönetimi, kriz ve risk değerlendirmesi, ekip koordinasyonu gibi konuları işledik. Uygulamalarda ise farklı yangın türleri ve afet senaryoları üzerinden sahada birebir tatbikatlar gerçekleştirdik. Bu eğitimdeki asıl amacımız, farklı bölgelerden gelen itfaiyecilerle birlikte çalışabilirlik becerimizi geliştirmekti. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı afetlerde koordinasyon eksikliği ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle kriz yönetimi ve olay yeri hakimiyeti konularına özellikle ağırlık verdik. Katılan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

16 Bölgeden 96 Personel Burdur’da Tatbikat Eğitimine Katıldı

Ekipman Olmadan İtfaiyecilik Olmaz

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinden eğitime katılan itfaiyeci Şemsettin Akbaş ise "7 yıldır itfaiyecilik mesleğini yapıyorum. Burdur İtfaiye Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu bu eğitim programına katılmaktan memnuniyet duydum. Teorik bilginin yanında esas gelişim tecrübeyle oluyor. Burada farklı bölgelerden gelen meslektaşlarımızla yaşanmış olaylardan edindiğimiz tecrübeleri paylaştık. Eğitim boyunca farklı araç ve ekipmanlarla çalışma fırsatı bulduk. Ne kadar iyi bir itfaiyeci olursanız olun, araç ve ekipman yeterli değilse başarılı olamazsınız. Burada bunun farkına vardık. Arama kurtarma, yangın türleri ve sel gibi afetlere müdahale konularında çok verimli bir eğitim süreci geçirdik" dedi

Kaynak: İHA