Antalya'nın Kumluca ilçesinde on bir ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklar tamamlandı. Kumluca Müftülüğü, sahur vaktinden yatsı namazına kadar günün her saatini kapsayan dolu dolu bir program hazırlayarak manevi atmosferi tüm ilçeye yaymayı hedefliyor. Kumluca Müftüsü Bedir Aydın, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için 41 mahalledeki yaklaşık 100 camide tüm planlamaların yapıldığını belirtti.
Hatimle Teravih İçin Yeni Adresler
Bu yılın en dikkat çeken yeniliği, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hatimle teravih namazı kılınan cami sayısının artırılması oldu. Müftü Bedir Aydın, daha fazla vatandaşın Kur'an-ı Kerim'i namaz içinde hatmetme imkânı bulması için şu bilgileri paylaştı:
Mevcut Camiler: Kırbölge, Mavikent Yenice ve Sarıcasu Hacı Hüseyinler camileri.
Yeni Eklenenler: Şirlengiç ve Altınyaka Kızılburun camileri.
Toplam Kapasite: Geçmiş yıllarda 3 olan hatimle teravih noktası, bu yıl itibarıyla 5 camiye yükseltildi.

Sahurdan Yatsıya Mukabele ve Sohbet
İlçede Ramazan ayı sahur sonrası mukabele programlarıyla başlayacak. Özellikle Kırbölge Camii'nde imsak vaktinden itibaren farklı gruplar tarafından Kur'an-ı Kerim okunacak. Sahur sonrası ve öğle namazı takibinde Müftü Aydın, ikindi öncesi din görevlileri, ikindi sonrası ise hafız öğrenciler mukabele icra edecek. Merkez Eski Camii’nde vaizler tarafından verilecek vaazlar, merkezi sistem sayesinde tüm camilerden dinlenebilecek. Ayrıca teravih öncesi her gün okunan cüzün kısa sohbeti gerçekleştirilecek.
İtikaf Sünneti ve Fitre Miktarı
Ramazan’ın son on gününe özel ibadetler için de planlamalar yapıldı. Sünnet olan itikaf ibadetinin yine Kırbölge Camii’nde yerine getirileceğini belirten Müftü Aydın, bu caminin Kadir Gecesi boyunca ibadet için açık kalacağını söyledi. Ekonomik veriler ışığında belirlenen yeni dönem fitre miktarını da açıklayan Aydın, 2026 yılı için asgari fitre bedelinin kişi başı 240 TL olduğunu, imkanı olan vatandaşların bu rakamın üzerinde de bağış yapabileceğini hatırlattı.
Kumluca’da camiler, mukabeleler ve hatimle teravih programlarıyla manevi bir iklime bürünürken; Müftülük ekipleri Ramazan boyunca sahada rehberlik etmeye devam edecek.
Ramazan Öncesi Ticaret Bakanlığı’ndan Yeni Tedbirler!

